Borsóleves
2013-12-09- Várható: Borsóleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 30perc
A zöldséglevesek között a borsóleves az egyik kedvencem, mert szeretem, amikor a sós ízek keverednek a zöldborsó édes ízével. Ennek a levesnek az elkészítése nem igényel különösebb konyhai tapasztalatot, ezért kezdők is bátran belevághatnak az elkészítésébe.
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 2 szál sárgarépa, felkarikázva
- 1 kis fej karalábé, apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma, egészben hagyva
- 1 gerezd fokhagyma, egészben hagyva
- 1 csokor petrezselyem, összekötve
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy kevés olajon kezdjük el párolni a zöldségeket. Erre azért van szükség, mert az olajban való párolástól olyan ízek is előjönnek, amelyek önmagában a főzéstől nem.
Lépés: 2
Ezt követően öntsük fel a zöldségeket valamivel több vízben, mint amennyi ellepi őket. Sózzunk, borsozzunk, tegyük bele a petrezselymet a levesbe, és pár perc alatt főzzük puhára a zöldségeket.
Tipp:
Mi ritkán szaggatunk galuskát a zöldborsó levesbe, de ha Önök tartalmasabban szeretik a levest, akkor 1 tojásból, 3-4 evőkanál lisztből, egy pici vízből készítsenek galuskatésztát, amelyet szaggassanak bele az ételbe.
Átlag értékelés
(5 / 5)
2 ember értékelte ezt a receptet