Hideg szilvadara
2016-04-14- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Hideg szilvadara 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 60perc
Hozzávalók:
- 200 g búzadara
- 3 dl tej
- 1 dl tejszín
- 250 g szilva
- 50 g dió- vagy mogyoróbél
- 50 g mazsolaszőlő
- 10 g vaníliás cukor
- tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés:
Lépés: 1
A búzadarát a tejben és a tejszínben felfőzzük.
Lépés: 2
Forrón belekeverjük a feldarabolt és megpörkölt diót vagy mogyorót, a mazsolaszőlőt és a vaníliás cukrot.
Lépés: 3
Gyengén kivajazott formákba töltjük, és a hűtőszekrénybe tesszük.
Lépés: 4
Tálaláskor tányérra borítjuk, és keményre vert tejszínhabbal és a szilvával körítjük. E célra kitűnően használható - ha nincs friss - a mélyhűtött szilva is, ezt fél órával a tálalás előtt ki kell venni a mélyhűtőből és szobahőmérsékleten felengedve tesszük a tányérra, és adjuk asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
271 kcal -
Fehérje
81 g -
Zsír
75 g -
Szénhidrát
85 g