Hideg szilvadara

2016-04-14
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Hideg szilvadara 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 60perc

Hozzávalók:

  • 200 g búzadara
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 250 g szilva
  • 50 g dió- vagy mogyoróbél
  • 50 g mazsolaszőlő
  • 10 g vaníliás cukor
  • tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés:

Lépés: 1

A búzadarát a tejben és a tejszínben felfőzzük.

Lépés: 2

Forrón belekeverjük a feldarabolt és megpörkölt diót vagy mogyorót, a mazsolaszőlőt és a vaníliás cukrot.

Lépés: 3

Gyengén kivajazott formákba töltjük, és a hűtőszekrénybe tesszük.

Lépés: 4

Tálaláskor tányérra borítjuk, és keményre vert tejszínhabbal és a szilvával körítjük. E célra kitűnően használható - ha nincs friss - a mélyhűtött szilva is, ezt fél órával a tálalás előtt ki kell venni a mélyhűtőből és szobahőmérsékleten felengedve tesszük a tányérra, és adjuk asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    271 kcal
  • Fehérje

    81 g
  • Zsír

    75 g
  • Szénhidrát

    85 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fehérboros sütőtök krémleves fekete erdei sonkával
Fehérboros sütőtök krémleves feketeerdei sonkával

Már rég főztem sütőtök krémlevest, most bepótolom, persze egy kicsit másképp, mint amit eddig feltettem.

Close