Mandulás minikuglóf sárgabarack öntettel

2014-01-28
Mandulás minikuglóf sárgabarack öntettel
  • Várható: 4 adag Mandulás minikuglóf sárgabarack öntettel
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:35 óra

Borajánló: félédes minőségi fehérbor

Hozzávalók (pudinghoz):

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • ízlés szerint só
  • 1 kávéskanál mandula aroma
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg darált mandula
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 dkg sütőpor
  • 1 dl tejföl

Hozzávalók (kikenéshez):

  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa

Hozzávalók (öntethez):

  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 3 cl pálinka (barackpálinka)

Elkészítés:

Lépés: 1

A kézmeleg vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával krémmé keverjük. Hozzáadjuk a sót és a mandula aromát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük.

Lépés: 2

A lisztet, a darált mandulát, a keményítőt és a sütőport átszitáljuk, majd folyamatosan hozzákeverjük a krémhez úgy, hogy közben a tejfölt és a felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk.

Lépés: 3

A pudingformákat vajjal kikenjük, zsemlemorzsával kiszórjuk, majd 3/4-ig krémmel megtöltjük. Magas falú tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a pudingformák fele magasságáig érjen. 140°C–os sütőben kb. 40 perc alatt készre pároljuk.

Lépés: 4

A sárgabarack lekvárt megmelegítjük, hozzáöntjük a pálinkát, és azonnal tálaljuk. Citromfűvel díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    914,2 kcal
  • Fehérje

    15,7 g
  • Zsír

    71,9 g
  • Szénhidrát

    76,4 g
  • Rost

    1,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Almás zsemlefelfújt

Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk.

Close