Mandulás minikuglóf sárgabarack öntettel
2014-01-28- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Nehéz
- Várható: 4 adag Mandulás minikuglóf sárgabarack öntettel
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:35 óra
Borajánló: félédes minőségi fehérbor
Hozzávalók (pudinghoz):
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 dkg vaníliás cukor
- 3 db tojás
- ízlés szerint só
- 1 kávéskanál mandula aroma
- 15 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 dkg sütőpor
- 1 dl tejföl
Hozzávalók (kikenéshez):
- 2 dkg vaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
Hozzávalók (öntethez):
- 3 evőkanál baracklekvár
- 3 cl pálinka (barackpálinka)
Elkészítés:
Lépés: 1
A kézmeleg vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával krémmé keverjük. Hozzáadjuk a sót és a mandula aromát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük.
Lépés: 2
A lisztet, a darált mandulát, a keményítőt és a sütőport átszitáljuk, majd folyamatosan hozzákeverjük a krémhez úgy, hogy közben a tejfölt és a felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk.
Lépés: 3
A pudingformákat vajjal kikenjük, zsemlemorzsával kiszórjuk, majd 3/4-ig krémmel megtöltjük. Magas falú tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a pudingformák fele magasságáig érjen. 140°C–os sütőben kb. 40 perc alatt készre pároljuk.
Lépés: 4
A sárgabarack lekvárt megmelegítjük, hozzáöntjük a pálinkát, és azonnal tálaljuk. Citromfűvel díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
914,2 kcal -
Fehérje
15,7 g -
Zsír
71,9 g -
Szénhidrát
76,4 g -
Rost
1,9 g