Francia csokoládéhab
2013-11-02
- Várható: 4 adag Francia csokoládéhab
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 22perc
- Kész: 24:25 óra
Francia nyelvterületen: Mousse de chocolate
Hozzávalók:
- 25 dkg főzőcsokoládé (helyettesíthető magas kakaótartalmú étcsokoládéval)
- 6 db tojás
- édes tejszínhab
- meggybefőtt
Elkészítés:
Lépés: 1
A csokoládét összetördelve kis lábasba rakjuk, és gőzfürdőben (vagy mikrohullámú sütőben) felolvasztjuk.
Lépés: 2
Ezután a gőzről levesszük, és először a tojások sárgájával, majd habbá vert fehérjével összekeverjük.
Lépés: 3
Tálba töltjük, és hűtőszekrényben legalább 1 napig állni hagyjuk, hogy összeessen.
Lépés: 4
Tálalás előtt édes tejszínhabbal is koronázhatjuk, és esetleg rakhatunk rá meggybefőtt szemeket is.
Átlag értékelés
(1 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet