Jaffa szörp

2013-02-06
Jaffa szörp
  • Várható: 2-3 üveg Jaffa szörp
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 35perc

“A boltban kapható szörpök nemcsak indokolatlanul drágák, hanem rengeteg tartósítószert, vagy ízfokozót tartalmaznak, ezért érdemes házilag elkészíteni ezeket az itókákat. A jaffa szörp készítését azoknak ajánlom, akik most próbálkoznak először szörpkészítéssel – biztos lesz a siker.”

Hozzávalók:

  • 12 db narancs
  • 2 l víz
  • 3 kg cukor
  • 2 db cirom

Elkészítés:

Lépés: 1

A cukorból és a vízből készítsünk cukorszirupot, mégpedig úgy, hogy a vizet elkezdjük melegíteni, és feloldjuk benne az összes cukrot.

Lépés: 2

A meleg-langyos sziruphoz öntsük hozzá a narancsok és a citromok kifacsart levét, illetve 1-1 narancs és citrom héját is reszeljük a szirupba, de ügyeljünk arra, hogy a gyümölcsök héjának fehér része ne kerüljön bele.

Lépés: 3

Az elkészült szörpöt 1-2 napig hagyjuk pihenni, majd egy tiszta konyharuha segítségével szűrjük le.

Lépés: 4

Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy a jaffa szörpöt felforraljuk, és üvegekbe öntsük, majd jobb napokra eldugdossuk a család elől.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.1 / 5)

4.1 5 15
Értékelje a receptet

15 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Bodzaszörp házilag

    Bodzaszörp

  • Eper szörp

    Eper szörp

Kommentek (3)

  1. Szerző: Győző on 2017.január 23.

    Ez a Jaffa szorp egy igazi szirup!!! Senkinek nem tudom javasolni. 18 db narancs levével is pocsék..
    Vizes cukor szörp.

      Válasz
    • Szerző: kovács lászló on 2018.február 20.

      a jaffa narancs ovális,külön márka,íze különlegesen finom,a narancs névvel forgalmazottak lehetnek bárhonnan gagyi minőségek…

        Válasz
    • Szerző: maranna on 2019.március 22.

      Minden szörp tömény cukorszirup, de vízzel hígítjuk.

        Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Chilis rák

A rákot szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a fokhagymát finomra, a többit kis kockákra vágjuk.

Close