Bodzaszörp
2014-05-14- Várható: kb. 9 liter Bodzaszörp
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 99:05 óra
Hozzávalók:
- 8 liter víz
- 4 kg cukor
- 50 dkg citrom
- 15 db bodzavirág (csak a virága, mert a szára keserű)
- 1 teáskanál szalicil
- 5 dkg borkősav
Elkészítés:
Lépés: 1
A 8 liter vízből és 3 kg cukorból cukorszirupot főzünk (amíg el nem olvad, addig forraljuk, kevergetjük).
Lépés: 2
A maradék 1 kg cukrot karamellizáljuk, és a sziruphoz adjuk.
Lépés: 3
A citromokat karikákra vágjuk, és szintén a sziruphoz adjuk.
Lépés: 4
Ha kihűlt a szirup, beletesszük a szalicilt és a borkősavat, valamint a bodzavirágot.
Lépés: 5
Letakarva (lefedve) 4 napig állni hagyjuk, időnként megkeverjük.
Lépés: 6
4 nap után leszűrve, tiszta üvegekbe töltjük.
Átlag értékelés
(3.3 / 5)
3 ember értékelte ezt a receptet