Grillezett, bazsalikomos joghurtban pácolt jércemell zöldségnyárssal
2014-06-16- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Grillezett, bazsalikomos joghurtban pácolt jércemell zöldségnyárssal 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 50perc
Borajánló: HILLTOP Neszmély Irsai Olivér Bag in box 3 liter
Miért érdemes a borboxot kipróbálni?
- – 4 palackot kap 3 áráért
- – felnyitás után 30 napig friss marad
- – környezetbarát
Frissesség, könnyedség, üde zamatosság mind az étel, mind a bor vonatkozásában. Grillpartik nélkülözhetetlen kelléke.
A tatabányai Vendéglátó Iskola gasztronómusának, Szabó Zoltán ajánlásával.
Hozzávalók:
- 80 dkg jércemell vagy csirkemell
- 15 dkg kaliforniai paprika
- 15 dkg cukkíni
- 15 dkg csiperkegomba
- 15 dkg paradicsom
- 1 doboz natúr joghurt
- 1 dl olíva olaj
- só
- őrölt bors
- zöldség grill fűszerkeverék
- 1 csokor friss bazsalikom
Elkészítés:
Lépés: 1
Műanyag zacskóban összekeverjük az apróra vágott bazsalikom levelet joghurttal, sóval, borssal és beletesszük a csirkemell szeleteket. Két órán át hűtőszekrényben tartjuk.
Lépés: 2
A zöldségeket feldaraboljuk, fűszerezzük, elkeverjük olívaolajjal, majd nyársakra húzzuk.
Lépés: 3
A grillezés idejét a sütő nagysága és a parázs mennyisége határozza meg (bordázott serpenyőben tűzhelyen is elkészíthető). A teljes átsülést a hús kifehéredése mutatja, amit szeleteléssel tudunk ellenőrizni. (csirkehús 20-25 perc, zöldség maximum 10 perc)
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet