Grillezett, bazsalikomos joghurtban pácolt jércemell zöldségnyárssal

2014-06-16
  • Várható: Grillezett, bazsalikomos joghurtban pácolt jércemell zöldségnyárssal 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 50perc

Borajánló: HILLTOP Neszmély Irsai Olivér Bag in box 3 liter

Miért érdemes a borboxot kipróbálni?

  • – 4 palackot kap 3 áráért
  • – felnyitás után 30 napig friss marad
  • – környezetbarát

Frissesség, könnyedség, üde zamatosság mind az étel, mind a bor vonatkozásában. Grillpartik nélkülözhetetlen kelléke.

A tatabányai Vendéglátó Iskola gasztronómusának, Szabó Zoltán ajánlásával.

Hozzávalók:

  • 80 dkg jércemell vagy csirkemell
  • 15 dkg kaliforniai paprika
  • 15 dkg cukkíni
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg paradicsom
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 1 dl olíva olaj
  • őrölt bors
  • zöldség grill fűszerkeverék
  • 1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés:

Lépés: 1

Műanyag zacskóban összekeverjük az apróra vágott bazsalikom levelet joghurttal, sóval, borssal és beletesszük a csirkemell szeleteket. Két órán át hűtőszekrényben tartjuk.

Lépés: 2

A zöldségeket feldaraboljuk, fűszerezzük, elkeverjük olívaolajjal, majd nyársakra húzzuk.

Lépés: 3

A grillezés idejét a sütő nagysága és a parázs mennyisége határozza meg (bordázott serpenyőben tűzhelyen is elkészíthető). A teljes átsülést a hús kifehéredése mutatja, amit szeleteléssel tudunk ellenőrizni. (csirkehús 20-25 perc, zöldség maximum 10 perc)

Örömmel várja Önt egész évben borkóstolóra,..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ananász gyümölcsfagylalttal
Ananász gyümölcsfagylalttal

Az ananászt hosszában négyfelé vágjuk.

Close