Francia hús
2012-11-13- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Francia hús 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 1:15 óra
- Kész: 1:35 óra
A francia hús elkészítése a rántott hús receptjén alapul, és nem sokkal bonyolultabb annál. Ezzel a recepttel könnyedén feldobhatják a vasárnapi, vagy az ünnepi ebédeket, csak nehogy ezentúl ezt a finomságot követleje az egész család.
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja, szép szeletekre vágva, kiklopfolva
- 5 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- 1 nagy pohár tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- 25 dkg csiperkegomba, apróra vágva
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A hagyományos módon panírozzuk be a tarja szeleteket, vagyis sózzunk-borsozzunk, majd forgassuk meg őket a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában.
Lépés: 2
A bepanírozott hússzeleteket helyezzük el egy tepsi aljában, halmozzuk rájuk a gombát, a tejfölt és a reszelt sajtot, majd tegyük be a húst a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Lépés: 3
A francia húst egy óráig süssük, majd forrón, szép kockára vágva párolt rizs, vagy burgonya mellé kínáljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet