Békacombok rántva

2012-11-29
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Békacombok rántva 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 1:35 óra

Hozzávalók:

  • 12 pár tisztított békacomb (többnyire fagyasztva kapható)
  • 1 citrom leve
  • 1 csapott kiskanál só
  • fél mokkáskanál őrölt bors
  • fél csokor petrezselyem
  • 8 dkg liszt
  • 2 nagy tojás
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A békacombokat fölengedjük, megmossuk, leszárogatjuk.

Lépés: 2

A citrom kifacsart levében a sót, a borsot meg a fölaprított petrezselymet elkeverjük, és a combokat jól bedörzsöljük vele.

Lépés: 3

1 órát pihentetjük, utána lecsöpögtetjük, lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, közepesen forró olajban 6-7 perc alatt megsütjük. A felesleges zsiradékot papírtörülközőn leitatjuk róla.

Lépés: 4

Tartármártás, párolt rizs és friss saláta illik hozzá köretnek.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    456 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mangós-sárgarépás turmix
Mangós-sárgarépás turmix

A turmixgéppel keverjük nagy sebességgel simára a hozzávalókat, és öntsük át az italt a poharakba.

Close