Fácánmell roston, aszalt szilvával töltve
2013-10-02- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Fácánmell roston, aszalt szilvával töltve 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:25 óra
- Kész: 1:30 óra
Hozzávalók:
- 4 körte
- 5 dl vörösbor
- 2 evőkanál cukor
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 szem koriander
- 1 babérlevél
- 2 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 nagy fácánmell
- só
- 2 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)
Elkészítés:
Lépés: 1
A körtéket úgy hámozzuk meg, hogy a szárukat meghagyjuk. Az aljukból egy vékony szeletet levágunk, és innen indulva kikaparhatjuk a gyümölcs magházát, így a körte a tányéron majd meg is áll.
Lépés: 2
A vörösbort a cukorral fölforraljuk, a körtéket félig megpároljuk benne, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.
Lépés: 3
Az aszalt szilvát kimagozzuk, 1 deci boros levet a körtéről rámerünk, a korianderrel meg a babérlevéllel fűszerezzük. Tűzre téve addig forraljuk, amíg a leve elfő. Ezután megvárjuk, hogy kihűljön, majd a puha vajat, a tojást meg a zsemlemorzsát belekeverjük.
Lépés: 4
A fácánmellet felszúrjuk, a boros szilvával megtöltjük. Enyhén megsózzuk, a szalonnába göngyöljük, és vasserpenyőben elősütjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (160 °C) 12 percig sütjük. Köretként párolt rizst kínálunk hozzá.
Vendéglátóhelyek:
- Emma Vendéglő, Pilisszentkereszt
- Az Ön vendéglátóhelye/szolgáltatása
- Az Ön vendéglátóhelye/szolgáltatása
Ha szeretne idekerülni, kattintson a “Vendéglátóhelyek részére” menüpontra!
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1785 kJ/427 kcal