Dorozsmai ponty
2012-12-31- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Dorozsmai ponty 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
Hozzávalók:
- 1 konyhakész ponty (kb. 1,2 kg)
- 2 vöröshagyma
- só
- 3 evőkanál liszt
- 7 evőkanál olaj
- 5-6 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 nagyobb zöldpaprika
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors
- 25-30 dkg csuszatészta
Elkészítés:
Lépés: 1
A pontyot kifilézzük. A megtisztított fejből és a csontokból az egyik hagymával - amit előtte fölszeleteltünk - meg egy kevés sóval kb. 3 dl alaplevet főzünk.
Lépés: 2
A halat 4 nagy vagy 8 kisebb, de mindenképpen egyforma szeletre vágjuk, azután sűrűn bevagdossuk, vagyis húsát majdnem a bőréig behasítjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és 5 evőkanál olajban megsütjük, majd lecsöpögtetve félretesszük.
Lépés: 3
A szalonnát apró kockákra, a maradék hagymát finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, és az így előkészített zöldségeket egycentis kockákra aprítjuk.
Lépés: 4
A maradék 2 evőkanál olajon a szalonnát kisütjük, és a hagymát megfuttatjuk rajta. A gombát, a paprikát meg a paradicsomot hozzáadjuk, majd rövid pirítás után a pirospaprikával meghintjük. A leszűrt halalaplével fölöntjük, 5 percig főzzük.
Lépés: 5
A tejfölt a maradék kb. 1 kiskanál liszttel simára dolgozzuk, a paprikás-gombás levet ezzel sűrítjük. Megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk. Közben a csuszatésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a tejfölös raguval összekeverjük.
Lépés: 6
Tálaláskor a sült és megforrósított halszeleteket a tetejére fektetjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
816 kcal