Zöldfűszeres sertésszűz filé roston sütve
2013-12-17- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű

- Várható: 4 adag Zöldfűszeres sertésszűz filé roston sütve
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 2:15 óra
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 2:45 óra
Borajánló: félédes, minőségi vörösbor
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésszűz
- csipet só
- 1 csokor kapor
- 1 csomag újhagyma
- csipet kakukkfű
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 fej fokhagyma
- 2 ágacska rozmaring
- 5 szem borókabogyó
- 1 dl olaj
- 6 evőkanál erdei gyümölcs lekvár
- 2 dl vörösbor
- 80 dkg zöld spárga
- 4 db sárgarépa
- 80 dkg karfiol
Elkészítés:
Lépés: 1
A sertésszüzet megmossuk, besózzuk.
Lépés: 2
A kaporból, az újhagymából, a kakukkfűből, a petrezselyemzöldből, a fokhagymából, a rozmaringból, a borókabogyóból olaj hozzáadásával, botmixerrel pépet készítünk. A húst ebben a pácban 1-2 órát érleljük. Ha kész, a húst kivéve hozzáadjuk a páchoz a lekvárt és a vörösbort.
Lépés: 3
A spárgát, a sárgarépát és a karfiolt külön-külön sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Lépés: 4
A húst forró serpenyőben, állandó forgatással pár perc alatt elősütjük, majd hozzáöntjük a pácot. 10 perc alatt lefedve, lassú tűzön készre pároljuk. A megfőtt húst kivesszük a serpenyőből, a pácot leszűrjük.
Lépés: 5
Tálalásnál a húst felszeletelve, a mártással és a főtt zöldségekkel kínáljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
826,4 kcal -
Fehérje
47,1 g -
Zsír
38,8 g -
Szénhidrát
57,7 g -
Rost
6,8 g