Cappuccino
2013-03-02- Várható: Cappuccino 1 főre
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 1perc
- Elkészítési idő: 2perc
- Kész: 3perc
A tökéletes cappuccino egy rész kávéból, egy rész 60-70 °C-os tejből és egy rész tejhabból készül.
Pohár/Csésze: cappuccinos pohár vagy csésze
Kiegészítés/Díszítés: tejhab, kakaó- vagy csokoládépor
Hozzávalók:
- 1 adag presszókávé (espresso kávé: 7 g őrölt kávéból készített 25-35 ml rövid kávé)
- 70-80 ml jól lehűtött, zsíros tej
Megjegyzés:
Ebben a receptben a tejhab egyharmad, a tej pedig kétharmad arányban van jelen.
Elkészítés:
Lépés: 1
Gőzöljük meg a tejet (kávégép esetében a habosító fejet használva) egy hőálló edényben, amíg a tej felszínén hab nem képződik.
Lépés: 2
A cappuccinos pohárba vagy csészébe öntsük át a forró tejet, de egy kanállal tartsuk vissza a tejhabot.
Lépés: 3
A tejbe öntsük a lefőtt presszókávét. A tetejére pedig kanalazzuk rá a tejhabot. Díszítésként szórhatunk (csak a vendég kérésére) a tetejére kakaó- vagy csokoládéport, esetleg őrölt fahéjat.
Tipp:
A cappuccinot csészealjon, kávéskanállal, egy kevés vízzel, és szalvétával szolgáljuk fel. Ha a magas üvegpoharat választjuk, hosszú szárú kanalat adjunk hozzá.
Átlag értékelés
(4.6 / 5)
7 ember értékelte ezt a receptet