Cappuccino

2013-03-02
Cappuccino
  • Várható: Cappuccino 1 főre
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 1perc
  • Elkészítési idő: 2perc
  • Kész: 3perc

A tökéletes cappuccino egy rész kávéból, egy rész 60-70 °C-os tejből és egy rész tejhabból készül.

Pohár/Csésze: cappuccinos pohár vagy csésze

Kiegészítés/Díszítés: tejhab, kakaó- vagy csokoládépor

Hozzávalók:

  • 1 adag presszókávé (espresso kávé: 7 g őrölt kávéból készített 25-35 ml rövid kávé)
  • 70-80 ml jól lehűtött, zsíros tej

Megjegyzés:

Ebben a receptben a tejhab egyharmad, a tej pedig kétharmad arányban van jelen.

Elkészítés:

Lépés: 1

Gőzöljük meg a tejet (kávégép esetében a habosító fejet használva) egy hőálló edényben, amíg a tej felszínén hab nem képződik.

Lépés: 2

A cappuccinos pohárba vagy csészébe öntsük át a forró tejet, de egy kanállal tartsuk vissza a tejhabot.

Lépés: 3

A tejbe öntsük a lefőtt presszókávét. A tetejére pedig kanalazzuk rá a tejhabot. Díszítésként szórhatunk (csak a vendég kérésére) a tetejére kakaó- vagy csokoládéport, esetleg őrölt fahéjat.

Tipp:

A cappuccinot csészealjon, kávéskanállal, egy kevés vízzel, és szalvétával szolgáljuk fel. Ha a magas üvegpoharat választjuk, hosszú szárú kanalat adjunk hozzá.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.6 / 5)

4.6 5 7
Értékelje a receptet

7 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Alkoholmentes gyümölcsturmixok

    Alkoholmentes gyümölcsturmixok

  • Mézes rózsaszirup

    Mézes rózsaszirup

  • Illatos almaturmix mandulával

    Illatos almaturmix mandulával

  • Virgin Bellini koktél

    Virgin Bellini koktél

  • Arnold Palmer koktél

    Arnold Palmer koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Fácánmell roston, aszalt szilvával töltve

A körtéket úgy hámozzuk meg, hogy a szárukat meghagyjuk.

Close