Moszkauer – moszkvai teasütemény
2013-10-31
- Várható: 40 darab Moszkauer - moszkvai teasütemény
- Felszolgálás: 6 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 40perc
Hozzávalók:
- 7 dkg kristálycukor
- 1 evőkanál méz
- 10 dkg vaj
- 200 ml habtejszín
- 20 dkg őrölt dió
- 5 dkg liszt
- 1 narancs reszelt héja
- 1 tábla bevonócsoki
Elkészítés:
Lépés: 1
A cukrot, mézet, vajat és a tejszínt óvatosan összefőzzük. A masszát lehűtjük és belekeverjük a lisztet, diót, narancshéjat.
Lépés: 2
Miután kihűl, kiskanállal sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra diónyi halmokat rakunk, melyeket a kanál hátuljával korongokká lapogatunk. Kb. 170-180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük Sütőfüggő! Figyelni kell, mert gyorsan megég!
Lépés: 3
Amikor teljesen kihűltek, olvasztott csokival megkenjük a talpukat. Dobozban tárolva sokáig eláll.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet