Moszkauer – moszkvai teasütemény

2013-10-31
Moszkauer - moszkvai teasütemény
  • Várható: 40 darab Moszkauer - moszkvai teasütemény
  • Felszolgálás: 6 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 7 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál méz
  • 10 dkg vaj
  • 200 ml habtejszín
  • 20 dkg őrölt dió
  • 5 dkg liszt
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tábla bevonócsoki

Elkészítés:

Lépés: 1

A cukrot, mézet, vajat és a tejszínt óvatosan összefőzzük. A masszát lehűtjük és belekeverjük a lisztet, diót, narancshéjat.

Lépés: 2

Miután kihűl, kiskanállal sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra diónyi halmokat rakunk, melyeket a kanál hátuljával korongokká lapogatunk. Kb. 170-180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük Sütőfüggő! Figyelni kell, mert gyorsan megég!

Lépés: 3

Amikor teljesen kihűltek, olvasztott csokival megkenjük a talpukat. Dobozban tárolva sokáig eláll.

Feleség, anya és nagymama vagyok, aki..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Csirke tejfölös uborkamártásban, párolt sárgarépával
Csirke tejfölös uborkamártásban, párolt sárgarépával

A csirkemelleket megmossuk, sóval és borssal fűszerezzük, lisztben megforgatjuk.

Close