Stíriai metélt

2014-01-28
Stíriai metélt
  • Várható: 4 adag Stíriai metélt
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:40 óra

A stíriai metélt nem tévesztendő össze a magyar eredetű vargabélessel, amely csupán csak néhány hozzávalójában mutat hasonlóságot az osztrák eredetű desszerttel szemben.

Borajánló: Tokaji Szamorodni édes borkülönlegesség

Hozzávalók:

  • 1/2 kg tehéntúró
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1,5 dl tejföl
  • 1/2 dl rum
  • 5 dkg mazsola
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Lépés: 1

A tehéntúrót szitán átpasszírozzuk, hozzáadjuk a megszitált lisztet, és összegyúrjuk a tojások sárgájával, a tejföllel, a cukorral és a sóval. Pár percig pihentetjük a tésztát, majd lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Ezután nudli formákat vágunk belőle, majd forró, sós vízben kifőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.

Lépés: 2

Elkészítjük a krémet: a vajat a porcukorral krémmé keverjük, hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a rumba áztatott mazsolát, a reszelt citromhéjat, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Lépés: 3

A krémhez hozzákeverjük a kifőtt túrósmetéltet, és kivajazott, tűzálló tálban, 160 °C-os sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Piskótával töltött őszibarack

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Passiógyümölcskrém

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1151,3 kcal
  • Fehérje

    38,3 g
  • Zsír

    108,9 g
  • Szénhidrát

    47,1 g
  • Rost

    0,9 g

Komment (1)

  1. Szerző: Horváth Györgyi on 2014.február 1.

    Köszönöm a receptet! Nagyon finom volt, talán a legfinomabb amit eddig ettem:-)

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sajtos-zöldséges haltornyocska
Sajtos-zöldséges haltornyocska

A padlizsánt és a cukkínit ujjnyi vastagságúra vágjuk, és egyik felüket megkenjük pesto-val.

Close