Bundázott hal
2012-11-29- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Bundázott hal 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 40perc
Hozzávalók:
- 4, lehetőleg szálkamentes, bőr nélküli halfilé (egyenként kb. 12 dkg)
- 1 kiskanál só
- fél mokkáskanál őrölt bors
- 1 evőkanál mustár
- 4 közepes burgonya
- 8 dkg liszt
- bő olaj (a sütéshez)
- 1 db citrom (a díszítéshez)
Tipp:
Ehhez az ételhez a süllő-, a fogas- vagy a pisztrángfilé a legalkalmasabb, de jó hozzá a fagyasztott tengeri hal is. Utóbbit kissé ki kell nyomkodni és leszárogatni, nehogy sütés közben szétessen.
Elkészítés:
Lépés: 1
A halat besózzuk, megborsozzuk, mustárral leheletvékonyan megkenjük.
Lépés: 2
A burgonyát megtisztítjuk és lereszeljük. Alaposan kinyomkodjuk (az így nyert burgonyalevet igyuk meg vagy adjuk leveshez, mert nagyon egészséges). Ez a művelet azért fontos, mert ha túl vizes a burgonya, nem tapad a halra, ami pedig rátapad, sütéskor leválik róla.
Lépés: 3
A megfűszerezett halat lisztbe hempergetjük, majd a burgonyába forgatjuk, amit kissé rá is nyomkodunk. Ahhoz, hogy a hal szép aranybarnára süljön, ne égjen meg, de a nem elég forró olajtól a bundája se váljon le, nagyon figyelni kell a sütésére. Ezért a reszelt burgonyából 1-2 szálat dobjunk az olajba. Ha följön az olaj tetejére és sülni kezd, akkor jó; belerakhatjuk a halszeleteket. Oldalanként 2-3 percig sütjük, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük.
Lépés: 4
Majonézes almával tálaljuk, ami úgy készül, hogy a meghámozott, kockákra vágott gyümölcsöt majonézbe keverjük, és kisebb darabokra tépett salátalevelekkel gazdagítjuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
420 kcal