Recipes from Ingredient: alma
A rózsavirágúak (Rosales) rendjébe és a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó alma gyümölcs fogyasztása, különösen fontos és ajánlott a kismamáknak, állapotos nőknek és gyermekeknek. Egy alma elfogyasztása főétkezés vagy tejtermék elfogyasztása után, egyfajta védettséget nyújt a koleszterin ellen. Ahogy a régi mondás is tartja: "Naponta egy alma távol tartja az orvost."
Túrókrémes almahab
A díszítésre szánt almát félretesszük, a többit megmossuk.
Gasztro Trend Tovább olvasomGyümölcsökkel ékesített kacsa
A bontott pecsenyekacsát a megfelelő előkészítés után kívül-belül besózzuk.
Gasztro Trend Tovább olvasomPulykamellgalantin gyümölcsökkel
A pulykamellfeleket, a vékony részénél vigyázva felszúrjuk, és besózva félreállítjuk.
Gasztro Trend Tovább olvasomGyümölcsös sajtfondue
A fondue-edényt a meghámozott fokhagymagerezddel bedörzsöljük, beleöntjük a rizlingbort, és felmelegítjük az edényt.
Gasztro Trend Tovább olvasomCurrys csirkecombok ananásszal és almával
A csirkecombokat előző este lesózzuk, és az ananászbefőtt levébe bepácoljuk.
Gasztro Trend Tovább olvasomHússal-májjal töltött almák
Az almákat nem hámozzuk meg, viszont jól megmossuk, és szárazra töröljük.
Gasztro Trend Tovább olvasomBirsalmaleves, ahogy a nagymama szerette
Megmossuk, meghámozzuk és eltávolítjuk a birsalma magházát.
Gasztro Trend Tovább olvasomNarancsos almaleves (főzés nélkül)
A meghámozott almákat lereszeljük és megöntözzük a három narancs megszűrt levével.
Gasztro Trend Tovább olvasom