Currys csirkecombok ananásszal és almával
2014-05-17
- Várható: Currys csirkecombok ananásszal és almával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
Hozzávalók:
- 4 pár, kb. 1 kg csirkecomb
- 100 g vöröshagyma
- 400 g alma
- 400 g ananászbefőtt
- 250 g húsos zöldpaprika
- 60 g olaj
- 400 g banán
- 20 g vaj
- 10 g só
- 5 g törött fehér bors
- 280 g rizs
- 10 g currypor
- 1 csokor zöldpetrezselyem
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkecombokat előző este lesózzuk - általában minden húsfélét felhasználás előtt jó ily módon előkészíteni -, és az ananászbefőtt levébe bepácoljuk.
Lépés: 2
A felhasználáskor az olajon hirtelen átforgatjuk a csirkecombokat, majd kivéve a csirkét, megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, rákarikázzuk a zöldpaprikát, hozzátesszük az almacikkeket, borsozzuk, sózzuk, a curryporral sűrítjük-ízesítjük, és a páclével felöntve jól kiforraljuk.
Lépés: 3
Beletesszük a megmosott, és jól lecsepegtetett rizst, hozzáadjuk a csirkecombokat.
Lépés: 4
Az ananász- és banánkarikákat hozzákeverjük és készre pároljuk. Jobb ízhatás érhető el, ha a gyümölcsdarabokat forró vajon átforgatjuk.
Lépés: 5
Finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva - a képen látható módon - forrón adjuk a családi asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
410 kcal -
Fehérje
91 g -
Zsír
100 g -
Szénhidrát
201 g