Pulykamellgalantin gyümölcsökkel

2014-05-26
Pulykamellgalantin gyümölcsökkel
  • Várható: Pulykamellgalantin gyümölcsökkel 5 személyre
  • Felszolgálás: 5 fő
  • Előkészületi idő: 40perc
  • Elkészítési idő: 3:00 óra
  • Kész: 3:40 óra

Hozzávalók:

  • 5 db, kb. 1 kg csont nélküli felezett pulykamell
  • 150 g borjúcomb
  • 60 g liszt
  • 1 dl tej
  • 50 g vaj
  • 5 g fehér bors
  • 5 cl konyak
  • 2 tojás
  • 2 g szerencsendió-reszelék
  • 20 g szarvasgomba
  • 30 g zöldmandulabefőtt
  • 50 g marinált piros paprika
  • 50 g só
  • 100 g hámozott alma
  • 200 g sárgarépa, zeller és fehérrépa vegyesen
  • 50 g vöröshagyma
  • 3 g egész bors
  • 5 db babérlevél
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl kész aszpik

Hozzávalók (körethez):

  • 5 db alma
  • 5 db körte
  • 50 g zöldmandulabefőtt
  • 100 g koktélcseresznye
  • 50 g eper
  • 5 karika ananászbefőtt
  • 2 db citrom
  • 50 g som
  • 50 g kökény
  • 5 db narancs
  • édes aszpik vagy zselé (a fényezéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

A pulykamellfeleket - ha rajta hagyjuk az alsó szárnycsontot, formásabban mutat majd a tálon - a vékony részénél vigyázva felszúrjuk, és besózva félreállítjuk.

Lépés: 2

A tejet felforraljuk a vajjal, majd gyors és állandó keverés közben beleszórjuk a lisztet, és mindaddig kevergetjük az így kapott panádot, amíg elválik az edény falától.

Lépés: 3

A tűzről lehúzva sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a tojásokat, a többszörösen ledarált borjúcombot - esetleg további pulykamellel helyettesíthető -, a vékonyra vágott zöldmandulát, a marinált piros paprikát, a fekete színű szarvasgombát - ez vaddisznóvérrel pótolható -, mindezt apró kockákra vágjuk, konyakkal továbbízesítjük, és jól összekeverjük. Hozzátesszük az apró kockákra vágott almát, és ismét összekeverjük a mozaikanyaggal dúsított galantinalapot.

Lépés: 4

Nyomózsák segítségével betöltjük a felszúrt pulykamellekbe, és a nyitott végüket bevarrjuk, vagy hústűvel biztosítjuk.

Lépés: 5

A vegyes zöldségből a vöröshagymával, az egész borssal, a babérlevéllel és a sóval páclevet készítünk, és negyven-hatvan percig lassú forralással főzzük a töltött pulykamelleket. Saját levükben hagyjuk kihűlni, rácsra téve lefejtjük a bőrüket, és teljes kihűlésig a hűtőszekrénybe tesszük. Mialatt kihűlnek, felveszik kívánt szép formájukat is.

Lépés: 6

Tálalás előtt - még mindig rácson tartva - a tejszínből és az olvasztott aszpikból fehér színű zománcmártást készítünk, áthúzzuk vele a pulykagalantinokat, és pár percre visszatéve a hűtőbe, éles késsel felszeleteljük.

Lépés: 7

A hidegtálat, a képen látható módon tálaljuk a gyümölcsökkel, és ízlésesen feldíszítve adjuk az asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    550 kcal
  • Fehérje

    145 g
  • Zsír

    55 g
  • Szénhidrát

    140 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Paprikás csirke, kapros házi nokedlivel
Paprikás csirke, kapros házi nokedlivel

A csirkét ízületei mentén feldaraboljuk, besózzuk, és letakarva hűtőbe tesszük.

Close