Pulykamellgalantin gyümölcsökkel
2014-05-26- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Professzionális
- Várható: Pulykamellgalantin gyümölcsökkel 5 személyre
- Felszolgálás: 5 fő
- Előkészületi idő: 40perc
- Elkészítési idő: 3:00 óra
- Kész: 3:40 óra
Hozzávalók:
- 5 db, kb. 1 kg csont nélküli felezett pulykamell
- 150 g borjúcomb
- 60 g liszt
- 1 dl tej
- 50 g vaj
- 5 g fehér bors
- 5 cl konyak
- 2 tojás
- 2 g szerencsendió-reszelék
- 20 g szarvasgomba
- 30 g zöldmandulabefőtt
- 50 g marinált piros paprika
- 50 g só
- 100 g hámozott alma
- 200 g sárgarépa, zeller és fehérrépa vegyesen
- 50 g vöröshagyma
- 3 g egész bors
- 5 db babérlevél
- 1 dl tejszín
- 2 dl kész aszpik
Hozzávalók (körethez):
- 5 db alma
- 5 db körte
- 50 g zöldmandulabefőtt
- 100 g koktélcseresznye
- 50 g eper
- 5 karika ananászbefőtt
- 2 db citrom
- 50 g som
- 50 g kökény
- 5 db narancs
- édes aszpik vagy zselé (a fényezéshez)
Elkészítés:
Lépés: 1
A pulykamellfeleket - ha rajta hagyjuk az alsó szárnycsontot, formásabban mutat majd a tálon - a vékony részénél vigyázva felszúrjuk, és besózva félreállítjuk.
Lépés: 2
A tejet felforraljuk a vajjal, majd gyors és állandó keverés közben beleszórjuk a lisztet, és mindaddig kevergetjük az így kapott panádot, amíg elválik az edény falától.
Lépés: 3
A tűzről lehúzva sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a tojásokat, a többszörösen ledarált borjúcombot - esetleg további pulykamellel helyettesíthető -, a vékonyra vágott zöldmandulát, a marinált piros paprikát, a fekete színű szarvasgombát - ez vaddisznóvérrel pótolható -, mindezt apró kockákra vágjuk, konyakkal továbbízesítjük, és jól összekeverjük. Hozzátesszük az apró kockákra vágott almát, és ismét összekeverjük a mozaikanyaggal dúsított galantinalapot.
Lépés: 4
Nyomózsák segítségével betöltjük a felszúrt pulykamellekbe, és a nyitott végüket bevarrjuk, vagy hústűvel biztosítjuk.
Lépés: 5
A vegyes zöldségből a vöröshagymával, az egész borssal, a babérlevéllel és a sóval páclevet készítünk, és negyven-hatvan percig lassú forralással főzzük a töltött pulykamelleket. Saját levükben hagyjuk kihűlni, rácsra téve lefejtjük a bőrüket, és teljes kihűlésig a hűtőszekrénybe tesszük. Mialatt kihűlnek, felveszik kívánt szép formájukat is.
Lépés: 6
Tálalás előtt - még mindig rácson tartva - a tejszínből és az olvasztott aszpikból fehér színű zománcmártást készítünk, áthúzzuk vele a pulykagalantinokat, és pár percre visszatéve a hűtőbe, éles késsel felszeleteljük.
Lépés: 7
A hidegtálat, a képen látható módon tálaljuk a gyümölcsökkel, és ízlésesen feldíszítve adjuk az asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
550 kcal -
Fehérje
145 g -
Zsír
55 g -
Szénhidrát
140 g