Gyümölcsös sajtfondue

2014-05-25
Sajtfondue
  • Várható: Gyümölcsös sajtfondue 6-8 személyre
  • Felszolgálás: 6-8 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:25 óra

Hozzávalók:

  • 400 g ementáli típusú sajt
  • 400 g vadász sajt
  • 2 dl rizlingbor (fehérbor)
  • 5 cl cseresznyepálinka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 g rizs-, szója- vagy burgonyaliszt
  • 5 g fehér bors
  • 100 g ananász
  • 400 g alma
  • 200 g körte
  • 200 g szőlőszem
  • 2 db kb. 200 g kivi
  • 2 db birskörte vagy -alma
  • 8 db rozs zsemlecipó (kisebb darabokra vágva)

Elkészítés:

Lépés: 1

A fondue-edényt a meghámozott fokhagymagerezddel bedörzsöljük, beleöntjük a rizlingbort, és felmelegítjük az edényt.

Lépés: 2

A sajtokat lereszeljük, és beletesszük a forró borba - sohase használjunk füstölt sajtot, mert kellemetlen, sőt irritáló a meleg füstölt sajtok illata -, és állandó kevergetés közben felforraljuk, amíg a sajtok meg nem olvadnak.

Lépés: 3

A cseresznyepálinkával elkeverjük a rizs-, a szója- vagy a burgonyalisztet, és a fondue-höz öntve felforraljuk. Tetszés szerint őrölt fehér borssal vagy szerecsendió-reszelékkel ízesítjük, majd az előkészített fondue-állványra tesszük, a lángját úgy állítjuk be, hogy éppen csak rotyogjon a fondue (fondü).

Lépés: 4

Minden gyümölcsöt megtisztítva és feldarabolva külön-külön kis tálkában tegyünk az asztalra, a rozs zsemlecipó darabot pedig, a héjával együtt szúrjuk fel a fondue-villákra.

Lépés: 5

Minden vendégünk saját maga készítse el, és mártogassa bele a sajtmártásba a felszúrt gyümölcsöt, a cseresznyepálinkával továbbízesített sűrű fondue-be. Ha kihűl, már nem élvezhető.

Tipp:

A gyümölcsök bármilyen nyers és párolt zöldségekkel is helyettesíthetők.

Fontos!

A tápérték információk alatt a teljes mennyiségre vonatkozó adatok láthatók.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Meleg töltött alma camemberttel

    Meleg töltött alma camemberttel

  • Almás sajtsalátával töltött avokádó

    Almás sajtsalátával töltött avokádó

  • Gyümölcsös sajtfalatok

    Gyümölcsös sajtfalatok

  • Grapefruit sárgarépával, nyersen

    Grapefruit sárgarépával, nyersen

  • Buciban sült camembert

    Buciban sült camembert

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    2185 kcal
  • Fehérje

    376 g
  • Zsír

    632 g
  • Szénhidrát

    438 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gazpacho
Gazpacho

A gazpacho egy nagyon finom hideg zöldségleves, amelyet a déli országokban igen nagy népszerűségnek örvend.

Close