Lángoló grillás grapefruit

2015-10-19
Lángoló grillás grapefruit
  • Várható: Lángoló grillás grapefruit 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 4 db kb. 800 g egészséges grapefruit
  • 80 g cukor
  • 30 g vaj
  • 1 dl vermut (fehér)
  • 5 g őrölt fahéj
  • 2 g frissen őrölt fehér bors
  • 4 cl jó minőségű konyak
  • 80 g mogyoró

Elkészítés:

Lépés: 1

A szép, egészséges gyümölcsöket megfelezzük, és éles késsel oly módon vágjuk körül, hogy a héja és a száraz részek azért benne maradjanak, hisz a fogyasztója ebből kanalazza majd ki.

Lépés: 2

Egy teflonserpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzátesszük a cukrot, és az egészet zsemlebarna színűre grillezzük.

Lépés: 3

Pár pillanatra rátesszük a mogyorót, átforgatjuk és felöntjük a vermuttal.

Lépés: 4

Miután a saját levét elfőztük, hozzáadjuk a fűszereket és a gyümölcsök kivágott húsát, a konyakkal leöntve meggyújtjuk, és visszatesszük a saját előmelegített héjába. A saját héja helyett tűzálló poharakba is tehető, ekkor csak a pohárban gyújtjuk meg.

Tipp:

Egy ünnepi ebéd vagy vacsora látványos befejezése lehet a mogyoróval kombinált lángoló grapefruit.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    480 kcal
  • Fehérje

    25 g
  • Zsír

    18 g
  • Szénhidrát

    59 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ananász szirup
Ananász szirup

Keverjük össze a tojásfehérjét és a kristálycukrot két csésze hideg vízben egy nagy edényben.

Close