Strawberry Banana Jello Shots

2013-03-20
  • Várható: 15 db Strawberry Banana Jello Shots
  • Felszolgálás: 7-14 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 3:50 óra
  • Kész: 3:53 óra

Hozzávalók:

  • 15 (nagyméretű) Eper
  • 1/2 csésze Eper Vodka (pl.: Keglevich vagy Smirnoff)
  • 1/2 csésze 99 Bananas (banán pálinka, pl.: Agárdi Banán Párlat)
  • 1/2 csomag (az egész doboz 4 1/2 csészére elegendő) epres Jell-O (ízesített desszert zselatin)
  • 1 csésze forró víz
  • tejszínhab (az eprek tetejére)

1 csésze = 2,5 dl

Tipp (ízesített és színezett zselatin):

Ha nincs kéznél Dr. Oetker Gyümölcskocsonya por, amely különböző ízesítésekben (pl.: eper, erdei gyümölcs) is kapható, akkor a sima zselatint ételfestékekkel és szörpökkel/gyümölcslékkel lehet ízesíteni, illetve színezni.

Elkészítés:

Lépés: 1

Elsőként vágjuk le az eprek alját kissé, hogy fel tudjuk állítani őket.

Lépés: 2

Utána készítsük el az epreket úgy, hogy egy strawberry huller vagy egy apple corer (alma csumázó) eszköz segítségével eltávolítjuk az eprek belsejét. Ha nincs kéznél egyik sem, akkor vágjuk le az eprek tetejét (ahol a szára található) késsel, és egy kiskéssel vágjuk ki a belsejüket úgy, hogy a héjuktól kb. 0,5 cm vastag távolság maradjon. Egy kávéskanállal még finomíthatunk a belsején, hogy a felület egyenletes maradjon.

Lépés: 3

Öntsünk 1 csészényi forró vizet egy kancsóba, és öntsük bele az ízesített desszert zselatin port, majd keverjük fel, és hagyjuk kissé kihűlni.

Lépés: 4

Adjuk hozzá a fél-fél csészényi vodkát és banán likőrt, és keverjük jól fel.

Lépés: 5

Helyezzük az eper darabokat egy formába (pl.: jégkocka tartóba), majd a kancsóból, de inkább egy kiöntő kanál segítségével, töltsük fel folyadékkal az epreket.

Lépés: 6

Az epreket rakjuk a hűtőbe 3 óráig, hogy a zselatin megkössön (kocsonyás halmazállapotú legyen).

Lépés: 7

Miután kivettük az eper darabokat, rakjuk állítva egy lapos nagytányérra őket, és mindegyik tetejére fújjunk egy kis tejszínhabot, vagy díszítsük lime karikából kivágott lime háromszöggel.

Videó (elkészítés):

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Farsangi fánk rumos eperdzsemmel
Farsangi fánk rumos eperdzsemmel

Bár még messze a farsang, egy finom fánkot most is elmajszogathatunk.

Close