Fűszeres pulykaraguleves citromosan
2012-11-09- Várható: Fűszeres pulykaraguleves 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 40 dkg pulykamell
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg gomba
- 10 dkg zöldborsó
- 1 csipet só
- 1 csipet fehér bors
- 1 csipet tárkony
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 3 dl tejszín
- 5 dkg liszt
- 1 db citrom
Elkészítés:
Lépés: 1
A vajat felmelegítjük. A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert megmossuk, kockára vágjuk, és a vajon pár percig pirítjuk. A pulykamellet közben megtisztítjuk, azonos nagyságú szeletekre daraboljuk, és hozzáadjuk a zöldségekhez.
Lépés: 2
Mikor kifehéredett a hús, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, majd a felszeletelt gombát és a zöldborsót is belekeverve pár percig, lassú tűzön pároljuk.
Lépés: 3
Sóval, fehérborssal, tárkonnyal és őrölt gyömbérrel ízesítjük, és 1 liter vízzel felengedjük. 15 perc forrás után a tejszínből és a lisztből habarást készítünk, és ezzel fejezzük be a levest.
Lépés: 4
Tálalás előtt a citrom felével ízesítjük, másik felével díszítjük az ételt.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
740,9 kcal -
Fehérje
30,4 g -
Zsír
54,1 g -
Szénhidrát
29,9 g -
Rost
6,6 g