Fügefelfújt
2014-10-27- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: Fügefelfújt 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 2:20 óra
- Kész: 2:40 óra
Hozzávalók:
- 40 g liszt
- 50 g vaj
- 1,5 dl tej
- 5 g vaníliás cukor
- 380 g füge
- 125 g cukor
- 6 tojás
- 3 cl narancslikőr
- 4 adag puncsmártás
- vaj (a formák kikenéséhez)
Elkészítés:
Lépés: 1
A felnegyedelt fügéhez hozzátesszük a cukrot, és nagyon kevés vízben puhára főzzük. Ha már elfőtte a levét, kihűtjük.
Lépés: 2
A vajból a liszttel forrósított rántást készítünk, és felengedjük a vaníliás cukorral ízesített, felforralt tejjel. Csomó-mentesre forraljuk, keverjük, kihűtés közben hozzáadjuk a tojások sárgáját és a fehérjék felvert habját.
Lépés: 3
A már kihűlt fügevelőt is belekeverjük, és a kivajazott puding- vagy felfújtformákat kétharmad részig megtöltjük vele.
Lépés: 4
Alufóliával letakarjuk, vízgőzben a sütő hőfokát 220 °C-ra állítjuk, kb. 20-25 percig párologtatjuk.
Lépés: 5
Forrón adjuk az asztalra narancslikőrrel meglocsolva.
Tipp:
Önálló ételként még puncsmártást is adhatunk mellé, de vadételekhez is kitűnő köret.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
551 kcal -
Fehérje
11 g -
Zsír
22 g -
Szénhidrát
78 g