Csokoládé tallér
2013-12-23- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 7 db Csokoládé tallér
- Felszolgálás: 7 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 35perc
Gyors és optimális megoldás, ha szűkében vagyunk az időnek, vendégeket várunk, esetleg ajándékozni szeretnénk. Ezt az édességet az utolsó pillanatban is elkészíthetjük. A siker nem marad el.
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé (nálam: 65%-os Choceur)
- 2 gr kakaóvaj por
- 15 gr pekándió
- 15 gr mézes-sós mandula
- 9 szem vörös áfonya (aszalt)
- 9 szem meggy (aszalt)
Elkészítés:
Lépés: 1
A diót, mandulát és az aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vágom.
Lépés: 2
Sütőpapírra egy pohár segítségével köröket rajzolok. (nálam: 7,5 cm - mert ez a nagyság fért bele a dobozba. Ez volt a csomagolás.)
Lépés: 3
A csokit felolvasztom és temperálom.
Lépés: 4
A temperált csokiból kb. két evőkanálnyit teszek a rajzolt kör közepére, és a kanál domború részével elterítem azt. Vigyázok, hogy a vonalból ne fussak ki.
Lépés: 5
Megszóróm a gyümölccsel és a dióval, mandulával.
Lépés: 6
Hűvös helyen tartom teljes dermedésig, majd leemelem a papírról a csoki korongokat, csomagolom vagy tányérra teszem.
A csoki olvasztása, temperálása:
Az apróra tört csokit 40 fokra melegítem a csokoládé olvasztó gépben, majd kiveszem a tartályt és hideg lapra (pl. konyhapult) helyezem, és állandó keverés mellett 34-35 fokra hűtöm. Ekkor beleteszem a kakaóvaj port, alaposan elkeverem. Ha a csoki elérte a 31-32 fok hőmérséklet, kezdhetek dolgozni vele. Ekkor kezdem a fentebb leírtak alapján teríteni a csokit a papírra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet