Kávétorta másképpen

2016-03-21
Kávétorta cukrozott cseresznyével
  • Várható: 12 szelet Kávétorta másképpen
  • Felszolgálás: 6-12 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:20 óra

Hozzávalók:

  • 1 karika kész, barna piskótakarika
  • 150 g cukrozott - kandírozott – zöldmandula
  • 200 g porcukor
  • 6 tojásfehérje
  • 3 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 dl erős kávéfőzet
  • pár szem egész kávé a díszítéshez

Elkészítés:

Lépés: 1

A kész, barna piskótakarikát - vagy hat tojás, 120 g liszt és 120 g cukor, kevés kakaópor fel-vert, megsütött és kihűlt házi készítésű karikáját - három egyforma széles lappá vágjuk. Az egyik karikának csak a kb. két, két és fél cm-es peremét használjuk, a belsejét tegyük félre, például a piskótával töltött őszibarackhoz használhatjuk. A porcukrot a tojásfehérjékkel vízgőzön, állandó felverés közben, krémmé főzzük, majd félreállítjuk.

Lépés: 2

A porcukrot a tojásfehérjékkel vízgőzön, állandó felverés közben, krémmé főzzük, majd félreállítjuk.

Lépés: 3

A tojások sárgájából és a tejszínből szintén a vízgőzön krémet főzünk, majd a két krémet összeöntjük, elkeverjük a kávéfőzettel, a vaníliás cukorral és a kandírozott zöldmandulával.

Lépés: 4

Kihűtve a krémet, az alsó piskótalapot megkenjük egyharmadával, rátesszük a peremes karikát, erre ismét krémet kenünk, majd legvégül a tetejét is ráhelyezzük, és az egész tortát bevonjuk a krémmel, a maradék krémből a csillagcsöves nyomózsákból teszünk rá díszt.

Tipp:

Keményebb krém kapható, ha a tojás-fehérjés főzetbe húsz gramm étkezési zselatint is keverünk. Kihűtve, esetleg kifagyasztva a már kész tortát felszeleteljük, kávészemekkel és a félretett zöldmandulával díszíthetjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    230 kcal
  • Fehérje

    9 g
  • Zsír

    8 g
  • Szénhidrát

    32 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Jeges Kávé
Jeges Kávé

Töltsük fel a poharat jégkockákkal, és öntsük rá a szobahőmérsékletű vagy hideg hosszú kávét.

Close