Ciroc White Frost koktél
2013-07-01- Várható: 1 pohár Ciroc White Frost koktél
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 2perc
- Kész: 4perc
Pohár: martinis (Y-pohár)
Díszítés: vörös áfonya, cukor crusta
Hozzávalók:
- 4,5 cl Ciroc Vodka (francia szőlőből készült vodka)
- 4,5 cl fehér áfonyalé
- 1,5 cl lime szirup (pl.: Rose’s Lime Juice Cordial)
- 1,5 cl Gyömbérlikőr (pl.: The Kings Ginger)
- 1,5 cl Simple Syrup (cukorszirup)
Tipp (cukorszirup készítése):
A koktélhoz cukorszirupot úgy készíthetünk, hogy egy serpenyőben kristálycukrot keverünk bele forró vízbe, megvárjuk míg a cukor feloldódik, majd lehűtjük az oldatot. Általában, a cukor aránya a vízhez 1:1, néha pedig 2:1.
Elkészítés:
Lépés: 1
Elsőként készítsük el a koktélos pohár peremének cukros díszítését.
Lépés: 2
Az összes hozzávalót rakjuk koktélos sékerbe, majd jéggel rázzuk jól össze.
Lépés: 3
A sékerből szűrjük át az italt az Y-pohárba.
Lépés: 4
Díszítsük a koktél tetejét vörös áfonya szemekkel.
Tipp (pohár peremének díszítése, crusta):
1. Nedvesítsük meg a koktélos pohár teljes peremét citrom vagy lime gerezddel. Ha nincs kéznél, akkor öntsük citromlevelet vagy vizet egy csészealjba 2-3 mm magasságban.
2. Egy csészealjba tegyünk bele díszítőanyagot (kristálycukrot).
3. Mártsuk és forgassuk bele a benedvesített pohár peremét a díszítőanyagba.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet