Tiramisu

2013-08-22
  • Várható: Tiramisu pohárkrém 2-3 személynek
  • Felszolgálás: 2-3 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Ha egy igazán finom és elegáns desszertet szeretne készíteni különleges alkalmakra, akkor a tiramisu kiváló választás lehet – ez az egyszerű pohárkrém mindenkit le fog venni a lábáról.

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone krémsajt (ne helyettesítsük semmivel)
  • 4 friss tojás
  • 25 dkg babapiskóta
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 adag erős, hideg kávé (presszókávé)
  • 4 evőkanál cukor
  • brandy
  • minőségi kakaópor
  • fél csipet só

Elkészítés:

Lépés: 1

Első lépésként válasszuk ketté a tojást, majd egy mixerrel keverjük addig a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg ki nem fehéredik. Ezt a masszát keverjük el a mascarpone sajttal.

Lépés: 2

A fél csipet sóval verjük fel a tojások sárgáját, majd azt is keverjük hozzá a mascarpone alaphoz.

Lépés: 3

A kihűlt kávéhoz keverjük hozzá a brandyt, majd mártsuk bele a babapiskótákat, de figyeljünk arra, hogy ne áztassuk el őket.

Lépés: 4

Vegyünk elő néhány mutatós poharat (opcionális, tányéron is szervírozható), majd rétegezzük bele a babapiskótákat és a krémet. A tiramisu tetejét szórjuk meg a kakaóporral, és kész is vagyunk.

Lépés: 5

A tiramisut tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy jól megdermedjen.

Lépés: 6

Miután a tiramisu egy pohárkrém is egyben, ezért ne sajnáljuk belőle a mascarpone sajtot. Ha mégis kiadósabb desszertet szeretnénk, akkor tehetünk bele egy kicsivel több babapiskótát.

Tipp:

A desszertnek nagyon sokféle továbbgondolt változata ismert. Van már többek között “Gyümölcsös tiramisu” (vegyes gyümölccsel), és “Pina Colada tiramisu” (ananászlével, kókuszreszelékkel, rummal) is.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Piskótával töltött őszibarack

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Passiógyümölcskrém

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Last Stand koktél
Last Stand koktél

Öntsük az Abszintot a highball pohárba, és adjunk hozzá zúzott jeget, majd töltsük rá a bourbon whiskeyt.

Close