Tiramisu
2013-08-22- Várható: Tiramisu pohárkrém 2-3 személynek
- Felszolgálás: 2-3 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
Ha egy igazán finom és elegáns desszertet szeretne készíteni különleges alkalmakra, akkor a tiramisu kiváló választás lehet – ez az egyszerű pohárkrém mindenkit le fog venni a lábáról.
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone krémsajt (ne helyettesítsük semmivel)
- 4 friss tojás
- 25 dkg babapiskóta
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 adag erős, hideg kávé (presszókávé)
- 4 evőkanál cukor
- brandy
- minőségi kakaópor
- fél csipet só
Elkészítés:
Lépés: 1
Első lépésként válasszuk ketté a tojást, majd egy mixerrel keverjük addig a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg ki nem fehéredik. Ezt a masszát keverjük el a mascarpone sajttal.
Lépés: 2
A fél csipet sóval verjük fel a tojások sárgáját, majd azt is keverjük hozzá a mascarpone alaphoz.
Lépés: 3
A kihűlt kávéhoz keverjük hozzá a brandyt, majd mártsuk bele a babapiskótákat, de figyeljünk arra, hogy ne áztassuk el őket.
Lépés: 4
Vegyünk elő néhány mutatós poharat (opcionális, tányéron is szervírozható), majd rétegezzük bele a babapiskótákat és a krémet. A tiramisu tetejét szórjuk meg a kakaóporral, és kész is vagyunk.
Lépés: 5
A tiramisut tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy jól megdermedjen.
Lépés: 6
Miután a tiramisu egy pohárkrém is egyben, ezért ne sajnáljuk belőle a mascarpone sajtot. Ha mégis kiadósabb desszertet szeretnénk, akkor tehetünk bele egy kicsivel több babapiskótát.
Tipp:
A desszertnek nagyon sokféle továbbgondolt változata ismert. Van már többek között “Gyümölcsös tiramisu” (vegyes gyümölccsel), és “Pina Colada tiramisu” (ananászlével, kókuszreszelékkel, rummal) is.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet