Padlizsán és cukkíni roston gombával, borsmártással

2012-12-11
Padlizsán és cukkíni roston gombával, borsmártással
  • Várható: Padlizsán és cukkíni roston 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 35perc

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 1 db cukkíni
  • 4 db paradicsom
  • 4 db lilahagyma
  • 300 g gomba
  • 1 dl olívaolaj
  • csipetnyi bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • ízlés szerint tengeri só
  • 3 dl tejszín
  • rozmaring ágacska
  • csipet morzsolt kakukkfű
  • 1 csomag bazsalikom

Elkészítés:

Lépés: 1

A padlizsánt és a cukkínit vastag szeletekre vágjuk, a paradicsomot félbevágjuk, a lila hagymát vaskos karikákra szeleteljük. Grill-lapon vagy serpenyőben kevés olívaolajjal megkenegetve megsütjük a zöldségeket.

Lépés: 2

A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, kevés olajon petrezselyemzölddel, borssal, fokhagymával, sóval és vágott bazsalikommal pirítjuk, pároljuk pár percig. Tejszínnel felöntjük, felforraljuk, szükség esetén utánízesítjük.

Lépés: 3

A mártást külön tálaljuk, a sült zöldségeket friss rozmaringgal és morzsolt kakukkfűvel megszórva díszítjük, illatosítjuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    197,5 kcal
  • Fehérje

    15,7 g
  • Zsír

    5,8 g
  • Szénhidrát

    25,9 g
  • Rost

    4,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal
Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

A grillcsirkét - a májával együtt - hagyományosan, lesózva megsütjük, kihűtjük.

Close