Limoncello citromlikőr házilag
2013-04-19- Várható: 1,5 liter Limoncello citromlikőr
- Előkészületi idő: 12perc
- Elkészítési idő: 33perc
- Kész: 720:45 óra
Olasz eredetű citromlikőr
Néhány koktél, amelyben Limoncello citromlikőr is felhasználásra kerül: Modern Warfare: Soap MacTavish, Modern Warfare: Frag Grenade Shot
Hozzávalók:
- 10-12 db citrom héja
- 7,5 dl vodka
- 1 1/2 csésze víz
- 2 1/2 csésze cukor
1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg
Elkészítés:
Lépés: 1
Hámozzuk le (késsel vagy valamilyen citrus hámozóval) a citromok héját, és vágjuk fel hosszú csíkokra. Arra vigyázunk a hámozás közben, hogy a belső fehér héjból ne kerüljön rá, mert attól keserű lesz az ital. Ha véletlenül mégis került rá, akkor késsel kaparjuk le róla. Használhatunk a citromok megpucolásához spirálvágó kést (citrus zester) is.
Lépés: 2
A citromhéjakat helyezzük bele egy literes üvegedénybe, és töltsük rá a vodkát, majd óvatosan keverjük is meg.
Lépés: 3
Fedjük le az üveget, és tároljuk száraz, hűvös helyen 4 hétig, közben hetente egyszer keverjük fel.
Lépés: 4
Miután a vodka keveréket 4 hétig tároltuk, készítsük el a cukorszirupot. Tegyünk fel egy edénybe vizet forrni, majd adjuk hozzá a cukrot, és közepes láng mellett, néhányszor megkeverve olvasszuk fel teljesen a cukrot. Az elegyet vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Lépés: 5
Egy finom lyukméretű szitán keresztül szűrjük át a vodkát, és a citromhéjakat dobjuk ki.
Lépés: 6
Keverjük a vodkához a cukorszirupot, és kávé filteren keresztül öntsük át a Limoncello-t üres és tiszta zárható üvegpalackokba. Ha szükséges (nem teljesen tiszta a citromlikőr), akkor a kávé filtert többször is kicserélve ismételjük meg a szűrést újból.
Lépés: 7
Tároljuk a Limoncello citromlikőrt zárható üvegpalackokban és hűtőszekrényben legfeljebb 1 évig.
Átlag értékelés
(2.5 / 5)
11 ember értékelte ezt a receptet