Kolbásszal töltött sertésszűz resztelt burgonyával és lilakáposztával

2013-10-26
Kolbásszal töltött sertésszűz resztelt burgonyával és lilakáposztával
  • Várható: Kolbásszal töltött sertésszűz resztelt burgonyával és lilakáposztával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 6perc
  • Elkészítési idő: 1:20 óra
  • Kész: 1:26 óra

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz
  • ízlés szerint só
  • 5 fej vöröshagyma
  • 1 db sör
  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg zsír
  • ízlés szerint bors
  • 5 dkg cukor
  • 1 fej lilakáposzta
  • 3 dkg mazsola
  • 1 dl egri vörösbor
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 szál csabai sütnivaló kolbász

Elkészítés:

Lépés: 1

A sertésszüzet hosszában vékony pengéjű késsel bevágjuk, beletöltjük az egész kolbászt, majd megfelelő nagyságú sütőedénybe tesszük. Sóval, köménymaggal ízesítjük, melléteszünk 2 fej félbevágott vöröshagymát, és meglocsoljuk a sör felével. Előmelegített sütőben, 140 °C-on, 30 percig sütjük, közben időnként meglocsoljuk a saját levével és a többi sörrel. A 30 perc elteltével 180 °C-on még 10 percig sütjük, amíg szép színű lesz.

Lépés: 2

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük. 2 fej hagymát felaprítunk, 10 dkg zsírba tesszük, ezen a hagymás zsíron pirítjuk meg a burgonyát. Ezután kevés vizet hozzáadva, fedő alatt, kb. 15 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

Lépés: 3

A lilakáposzta elkészítéséhez 5 dkg zsírt melegítünk, ebben aranyszínűre pirítjuk a cukrot, megszórjuk köménymaggal, majd azonnal hozzáadunk 1 fej szeletekre vágott hagymát és a lilakáposztát. Pár percig pirítjuk, közben ráöntjük a vörösbort, majd a mazsolát is hozzáadjuk. Megsózzuk, és fedő alatt néhány percig pároljuk, vigyázva, hogy a káposzta ne essen össze.

Lépés: 4

A húst, burgonyát és a lilakáposztát ízlésesen, egymás mellé helyezve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3 / 5)

3 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1448,3 kcal
  • Fehérje

    60 g
  • Zsír

    97,2 g
  • Szénhidrát

    77,4 g
  • Rost

    5,2 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fehérboros, chilis, fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes sült krumplival
Fehérboros, chilis, fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes sült krumplival

A krumplikat felteszem főni. A fokhagymát, petrezselymet aprítom.

Close