Fügefelfújt

2014-10-27
Fügefelfújt
  • Várható: Fügefelfújt 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 2:20 óra
  • Kész: 2:40 óra

Hozzávalók:

  • 40 g liszt
  • 50 g vaj
  • 1,5 dl tej
  • 5 g vaníliás cukor
  • 380 g füge
  • 125 g cukor
  • 6 tojás
  • 3 cl narancslikőr
  • 4 adag puncsmártás
  • vaj (a formák kikenéséhez)

Elkészítés:

Lépés: 1

A felnegyedelt fügéhez hozzátesszük a cukrot, és nagyon kevés vízben puhára főzzük. Ha már elfőtte a levét, kihűtjük.

Lépés: 2

A vajból a liszttel forrósított rántást készítünk, és felengedjük a vaníliás cukorral ízesített, felforralt tejjel. Csomó-mentesre forraljuk, keverjük, kihűtés közben hozzáadjuk a tojások sárgáját és a fehérjék felvert habját.

Lépés: 3

A már kihűlt fügevelőt is belekeverjük, és a kivajazott puding- vagy felfújtformákat kétharmad részig megtöltjük vele.

Lépés: 4

Alufóliával letakarjuk, vízgőzben a sütő hőfokát 220 °C-ra állítjuk, kb. 20-25 percig párologtatjuk.

Lépés: 5

Forrón adjuk az asztalra narancslikőrrel meglocsolva.

Tipp:

Önálló ételként még puncsmártást is adhatunk mellé, de vadételekhez is kitűnő köret.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    551 kcal
  • Fehérje

    11 g
  • Zsír

    22 g
  • Szénhidrát

    78 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mozzarellás-paprikás pizza
Mozzarellás-paprikás pizza

Gyúrjunk tésztát a lisztből, túróból a tojássárgájával, az olaj egy részével, a sóval és a sütőporral.

Close