Dunai halak roston

2012-12-31
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Dunai halak roston 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 2:10 óra

Hozzávalók:

  • 1-1, egyenként kb. 80 dkg-os süllő, kecsege és ponty
  • 12 dkg liszt
  • 1 púpozott kiskanál pirospaprika
  • 1 púpozott kiskanál őrölt bors
  • citrom
  • bőv olaj (a sütéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

A süllőt lepikkelyezzük, hasát éles késsel fölbontjuk és belső részeit, majd a kopoltyúját és a szemét is eltávolítjuk. Uszonyait ollóval körben egy kissé levágjuk. Ezután a halat többször váltott hideg vízzel megmossuk, szárazra töröljük, majd ujjnyi közökben - nem túl mélyen - beirdaljuk. Kívül-belül megsózzuk, hűtőszekrényben (ha van rá mód) 1 órát pihentetjük.

Lépés: 2

A kecsegét hasonlóan készítjük elő, mindössze annyi különbséggel, hogy a gerinchúrját kihúzzuk, majd néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, így páncélszerű bőrét könnyebben lekaparhatjuk.

Lépés: 3

A pontyot a süllőhöz hasonlóan előkészítjük.

Lépés: 4

Utána a halak száját óvatosan szélesre nyitjuk és-egy-egy cikk burgonyát tömünk bele. Szokás még a halakat a két végüknél fogva kifli alakúra meghajlítani és kihegyezett hurkapálcikával rögzíteni.

Lépés: 5

A lisztet a pirospaprikával meg a borssal összekeverjük, a halat beleforgatjuk (liszt helyett részben, vagy egészében zsemlemorzsa is lehet). Akkora tepsibe, amekkorában elfér (és meg is tudjuk fordítani), olajat öntünk. Amikor már jó meleg, a halat belefektetjük, majd közepesen forró kemencében kb. 15 percig sütjük, de félidőben megforgatjuk.

Jó tanács:

Természetesen a tepsit – a bográcshoz hasonlóan – izzó parázs fölé is tehetjük, a halakat így is megsüthetjük, Készülhet úgy is, hogy a halakat közepesen forró rostélyra fektetjük, és nyársra húzott szalonna kiolvasztott zsírjával kenegetve sütjük meg. De ehhez a liszt helyett a morzsába forgatott változat a jó.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    560 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Cseresznyefelfújt
Cseresznyefelfújt

A szikkadt zsemléket félkarikára szeleteljük, meglocsoljuk a langyos tejjel, fél óráig ázni hagyjuk.

Close