B-52 koktél

2012-11-22
B-52 koktél
  • Várható: B-52 koktél 1 főre
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 1perc
  • Elkészítési idő: 3perc
  • Kész: 4perc

Látványos édes Pousse-Café

Pohár: shot pohár

Díszítés: nincs

Változatok:

A B52-es nehézbombázóról elnevezett amerikai italnak több változata (kiegészítése) is ismert, mint pl.: a B52 Gunship (Abszint helyett Grand Marnier), a B52 Bombay Gin-el, vagy a B52 Mexican Tailgunner-es (fehér tequila) változata.

Lángoló változat: Flaming B-52

Hozzávalók:

  • 2 cl kávélikőr (pl.: Sheridan’s vagy Kahlúa)
  • 2 cl ír krémlikőr (pl.: Baileys vagy Carolans)
  • 2 cl Cointreau

Elkészítés:

Lépés: 1

Az összetevőket látványosan egymásra rétegezzük egy bárkanál segítségével. Fontos, hogy a rétegeknek élesen el kell határolódniuk egymástól.

Tipp (rétegezés):

Az összetevők pohárba töltése során használjunk bárkanalat, ha nincs kéznél, akkor egy teáskanál belső vagy domború felét, amelyen lecsorgathatjuk a hozzávalót.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1 / 5)

1 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    174 kcal
  • Zsír

    2,1 g
  • Szénhidrát

    18,7 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával
Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával

Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Szinglinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.

Close