Hakushu Semei koktél

2013-06-26
  • Várható: 1 pohár Hakushu Semei koktél
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 1perc
  • Elkészítési idő: 2perc
  • Kész: 3perc

Pohár: martinis

Díszítés: grapefruit héj spirál

Hozzávalók:

  • 5 cl Hakushu 12 éves (japánból származó maláta whiskey)
  • 1,25 cl Luxardo Maraschino (cseresznye) Likőr
  • 0,1 cl Absinthe (abszint, pl.: Pernod)

Elkészítés:

Lépés: 1

Rakjunk egy jégkockát a keverőpohárba, és öntsük hozzá az Abszintot.

Lépés: 2

Egy bárkanállal keverjük meg 10-szer.

Lépés: 3

Öntsük hozzá a maláta whiskeyt és a cseresznye likőrt, majd keverjük meg a hozzávalókat 30-szor.

Lépés: 4

Szűrjük át az italt egy előhűtött martinis pohárba, és díszítsük a koktélt grapefruit héj spirállal.

Tipp (grapefruithéj spirál készítése):

Egy spirálvágó kés (vagy citrus zester) segítségével vágjunk ki föntröl-közép felé haladva spirál formájában egy tetszőleges hosszúságú grapefruithéj csíkot a citrusból (a műveletet lehetőleg az ital fölött végezzük, hogy a kicsapodó illóolajból is belekerüljön). Majd ezt a grapefruithéj spirált tekerjük föl egy műanyag keverőpálcára, és a pohár fölött (amelyben már benne van az ital) erőteljesen csavarjuk meg a héjat, hogy kerüljön még illóolaj az italba, majd a végén díszítésként dobjuk bele (vagy az egyik végét akasszuk rá a pohár szélére) a grapefruithéj spirált a koktélba.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gesztenyés szilvalabdák
Gesztenyés szilvalabdák

Az aszalt szilvát kimagozzuk, és a sütőlapra terítve megszórjuk a koriandermaggal és a babérlevéllel.

Close