Arancello narancslikőr házilag
2013-04-19- Várható: 2 liter Arancello narancslikőr
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 336:50 óra
Olasz eredetű narancslikőr
Néhány koktél, amelyben Arancello narancslikőr is felhasználásra kerül:
Hozzávalók:
- 16 db narancs héja
- 1 liter vodka
- 4 csésze víz
- 3 1/4 csésze cukor
1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg
Elkészítés:
Lépés: 1
Hámozzuk le (késsel vagy valamilyen citrus hámozóval) a narancsok héját, és vágjuk fel kisebb darabokra. Arra vigyázunk a hámozás közben, hogy a belső fehér héjból ne kerüljön rá, mert attól keserű lesz az ital. Ha véletlenül mégis került rá, akkor késsel kaparjuk le róla. Használhatunk a citromok megpucolásához spirálvágó kést (citrus zester) is.
Lépés: 2
A narancshéjakat helyezzük bele egy nagyobb üvegedénybe, és töltsük rá a vodkát, majd rázzuk fel 5-6-szor, és lefedve rakjuk hűvös és sötét helyre 2-3 hétre. Minden nap rázzuk fel a keveréket 5-6-szor.
Lépés: 3
2-3 hét múlva, miután a vodka narancssárga színűvé változik, készítsük el a cukorszirupot. Egy edénybe rakjunk fel vizet forrni, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, és folyamatos kevergetés mellett, olvasszuk fel teljesen a cukrot. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Lépés: 4
Egy finom lyukméretű szitán keresztül szűrjük át a vodkát, és a narancshéjakat dobjuk ki.
Lépés: 5
Keverjük a vodkához a cukorszirupot, és kávé filteren keresztül öntsük át az Arancello-t üres és tiszta zárható üvegpalackokba.
Lépés: 6
Tároljuk az Arancello narancslikőrt zárható üvegpalackokban és hűtőszekrényben legfeljebb 1 évig.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet