Dinnyés ráksaláta

2012-12-07
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Dinnyés ráksaláta 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 35perc

Hozzávalók:

  • 20 dkg fagyasztott rákhús (konzerv is lehet)
  • 2 dl fehérbor
  • 1 evőkanál konyak
  • 1 kis citrom leve
  • fél mokkáskanál só
  • késhegynyi őrölt fehér bors
  • 1 kisebb csokor kapor
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 20-20 dkg sárga- és görögdinnye
  • néhány salátalevél

Elkészítés:

Lépés: 1

A rákot még fagyosan a borba szórjuk. A konyakkal ízesítjük, a citrom levét belefacsarjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A fölaprított kaporral fűszerezzük, az olajat ráöntjük.

Lépés: 2

A kétféle dinnye húsát karalábévájóval kifúrjuk, végül a fölengedett, kissé lecsöpögtetett rákkal összekeverjük.

Lépés: 3

Salátalevéllel díszítve tálaljuk.

Jó tanács:

Az egyik fajta dinnye helyett leszemezett, kimagozott szőlő is kerülhet bele.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    145 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Almakompót
Almakompót

A kiadós, magyaros húsételek mellé nagyon jól tud esni egy kis almakompót.

Close