Dinnyés ráksaláta
2012-12-07- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Dinnyés ráksaláta 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
Hozzávalók:
- 20 dkg fagyasztott rákhús (konzerv is lehet)
- 2 dl fehérbor
- 1 evőkanál konyak
- 1 kis citrom leve
- fél mokkáskanál só
- késhegynyi őrölt fehér bors
- 1 kisebb csokor kapor
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 20-20 dkg sárga- és görögdinnye
- néhány salátalevél
Elkészítés:
Lépés: 1
A rákot még fagyosan a borba szórjuk. A konyakkal ízesítjük, a citrom levét belefacsarjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A fölaprított kaporral fűszerezzük, az olajat ráöntjük.
Lépés: 2
A kétféle dinnye húsát karalábévájóval kifúrjuk, végül a fölengedett, kissé lecsöpögtetett rákkal összekeverjük.
Lépés: 3
Salátalevéllel díszítve tálaljuk.
Jó tanács:
Az egyik fajta dinnye helyett leszemezett, kimagozott szőlő is kerülhet bele.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
145 kcal