Madártej
2013-11-02- Várható: 4 adag Madártej
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
Angol nyelvterületen: Floating island
Francia nyelvterületen: Ile flottante
Osztrák nyelvterületen: Kanarimilch
Hozzávalók:
- 1,2 liter tej
- 4 tojás
- 1 púpozott evőkanál vaníliás pudingpor vagy finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor vagy 1 szál vaníliarúd
Elkészítés:
Lépés: 1
A tojások fehérjéiből kemény habot verünk, és 5 dkg cukrot belekeverünk.
Lépés: 2
7 dl tejet felforralunk, és az édes habot evőkanállal apránként beleszaggatjuk. (A galuskák mindkét oldalát 5 másodpercig főzzük, majd szitán lecsurgatjuk.)
Lépés: 3
A tojások sárgáját a kristálycukorral, a vaníliás pudingporral (vagy liszttel), a vaníliás cukorral (vagy vaníliával) habosra keverjük, a maradék tejjel felengedjük, azt az átszűrt tejet is beleöntjük, amiben a habgaluskákat is kifőztük.
Lépés: 4
Habverővel kevergetve, gőzön krémmé főzzük, majd ha kihűlt, mély tálba öntjük. A közben kihűlt habgaluskákat a tetejére fektetjük, és hűtve kínáljuk.
Tipp:
Ha nagyon gazdagon akarjuk kínálni a madártejet, a habgaluskákat teletűzdelhetjük vágott mandula “tüskékkel”, vagy karamellt csorgathatunk rá.
Átlag értékelés
(1 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet