Körteleves borral (főzés nélkül)
2014-04-18- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: Körteleves borral 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
Hozzávalók:
- 800 g érett, édes körte
- 4 dl félédes fehérbor
- 2 db citrom
- 40 g porcukor
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
Lépés: 1
A meghámozott, felezett és magjaitól megtisztított körtékből - karalábéfúróval - húsz golyót formázunk, ezeket az egyik citrom szűrt levében tartjuk tálalásig.
Lépés: 2
A maradék körtéből a tejszín és a bor hozzáadásával turmixgépben pépet készítünk, és felengedjük borral - porcukorral ízesítjük - a kívánt mennyiségre.
Lépés: 3
Előhűtött csészékbe osztjuk a körtegolyókat, rátöltjük a levest, és egy-egy citromcikkel felékesítve adjuk asztalra.
Tipp:
Pár óra továbbhűtés és érlelés csak kidomborítja kellemes ízeit.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
340 kcal -
Fehérje
2 g -
Zsír
10 g -
Szénhidrát
43 g