Körték eperkocsonyával

2014-11-12
Körték eperkocsonyával
  • Várható: Körték eperkocsonyával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 2:40 óra
  • Kész: 3:00 óra

Hozzávalók:

  • 8 db kb. 800 g középnagy körte
  • 120 g cukor
  • 80 g eperzselé
  • 1 db citrom
  • fél piskótalap (vagy 3 tojás + 75 g cukor + 60 g lisztből készült piskóta)

Hozzávalók (krémhez):

  • 1 dl tejszín
  • 3 tojás
  • fél rúd vanília
  • 80 g cukor

Ezenkívül 8 szem koktélcseresznye és 1 dl rummal hígított eper- vagy ribizlizselé.

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy kivajazott tűzálló tálat szorosan kibéleljük a kihűlt piskótával.

Lépés: 2

A megtisztított körtéket a fél citrom levével ízesített vízben megmossuk, magját és magházát eltávolítjuk úgy, hogy a közepén egy-egy lyuk legyen. Egy lefedhető edényben kevés vízben, a citrom másik felével, a 120 g cukrot felfőzzük, és hozzátéve a körtéket csendes forralással puhára (de nem szét!) főzzük, majd a saját levében kihűtjük.

Lépés: 3

A piskótával kibélelt tálba tesszük a körtefeleket, eperzselével megtöltjük őket, mindegyik tetejére egy-egy szem koktélcseresznyét teszünk.

Lépés: 4

Elkészítjük a krémet. Egy habüstben összekeverjük még hidegen a cukrot, a vaníliát és a tojások sárgáját, majd tűzre tesszük, hozzáöntjük a tejszínt, állandó keverés közben majdnem forrásig felfőzzük. A tűzről levéve és kissé lehűtve hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Ezzel a krémmel teljesen befedjük a megtöltött körtéket, és egyenletes, középmeleg 140 °C-os sütőben aranysárgára sütjük.

Tipp:

A saját edényében adjuk asztalra, és külön mártásoscsészében rummal hígított eper- vagy ribizlizselé illik hozzá.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    836 kcal
  • Fehérje

    12 g
  • Zsír

    19 g
  • Szénhidrát

    122 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mojito koktél
Mojito koktél

A lime gerezdeket a pohárba nyomjuk, rátesszük a friss mentát és a cukorszirupot, majd az egészet törőfával megnyomkodjuk.

Close