Körték eperkocsonyával
2014-11-12- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Körték eperkocsonyával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 2:40 óra
- Kész: 3:00 óra
Hozzávalók:
- 8 db kb. 800 g középnagy körte
- 120 g cukor
- 80 g eperzselé
- 1 db citrom
- fél piskótalap (vagy 3 tojás + 75 g cukor + 60 g lisztből készült piskóta)
Hozzávalók (krémhez):
- 1 dl tejszín
- 3 tojás
- fél rúd vanília
- 80 g cukor
Ezenkívül 8 szem koktélcseresznye és 1 dl rummal hígított eper- vagy ribizlizselé.
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy kivajazott tűzálló tálat szorosan kibéleljük a kihűlt piskótával.
Lépés: 2
A megtisztított körtéket a fél citrom levével ízesített vízben megmossuk, magját és magházát eltávolítjuk úgy, hogy a közepén egy-egy lyuk legyen. Egy lefedhető edényben kevés vízben, a citrom másik felével, a 120 g cukrot felfőzzük, és hozzátéve a körtéket csendes forralással puhára (de nem szét!) főzzük, majd a saját levében kihűtjük.
Lépés: 3
A piskótával kibélelt tálba tesszük a körtefeleket, eperzselével megtöltjük őket, mindegyik tetejére egy-egy szem koktélcseresznyét teszünk.
Lépés: 4
Elkészítjük a krémet. Egy habüstben összekeverjük még hidegen a cukrot, a vaníliát és a tojások sárgáját, majd tűzre tesszük, hozzáöntjük a tejszínt, állandó keverés közben majdnem forrásig felfőzzük. A tűzről levéve és kissé lehűtve hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Ezzel a krémmel teljesen befedjük a megtöltött körtéket, és egyenletes, középmeleg 140 °C-os sütőben aranysárgára sütjük.
Tipp:
A saját edényében adjuk asztalra, és külön mártásoscsészében rummal hígított eper- vagy ribizlizselé illik hozzá.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
836 kcal -
Fehérje
12 g -
Zsír
19 g -
Szénhidrát
122 g