Recipes from Ingredient: almabor
Az almabor (cider) egy kellemesen savanykás ízű erjesztett alkoholos (1,2%-tól 8,5%-ig terjedő alkoholtartalommal) ital, amelyet az alma levéből készítenek. A gyártáshoz kétféle almát használnak fel, keserű-édest és keserű-élest, amelyek elegye adja a cider jellegzetes, erős ízét és aromáját. Legismertebb brandek: Strongbow, Somersby.
Narancsos almaleves (főzés nélkül)
A meghámozott almákat lereszeljük és megöntözzük a három narancs megszűrt levével.
Gasztro Trend Tovább olvasomHudson Highland Cup koktél
Az almabor kivételével a többi összetevőt öntsük bele a shakerbe.
Gasztro Trend Tovább olvasomChimayó koktél
Töltsük fel félig jéggel a highball poharat, majd öntsük rá a jégre a tequilát és ...
Gasztro Trend Tovább olvasomThe Skulled Cider koktél
Adjuk hozzá az összetevőket a gyömbér üdítő kivételével, egy jéggel megrakott highball pohárba.
Gasztro Trend Tovább olvasom