Körtés bárány agyagedényben
2014-06-10- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Körtés bárány agyagedényben 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 3:00 óra
- Kész: 3:10 óra
Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli bárányhús
- 15 g gyömbérreszelék
- 20 g grillfűszer
- 500 g körte
- 5 g frissen őrölt bors
- 2 dl almabor
- 350 g zöldbab (friss, mélyhűtött vagy konzerv)
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 10 g só
- 50 g sertészsír
- 50 g felezett dióbél
Elkészítés:
Lépés: 1
A báránycombról lefejtjük a felesleges zsiradékot és egyforma kockákra vágva fél óráig hideg vízben állni hagyjuk.
Lépés: 2
Ugyancsak beáztatjuk a római tálat is, majd szárazra töröljük, és belerakjuk az előzőleg, egy más edényben sertészsírban megpirított bárányhúskockákat.
Lépés: 3
Sózzuk, a frissen reszelt gyömbérrel és borssal, valamint a grillfűszerrel ízesítjük, a feldarabolt és a magház nélküli körtét hozzátéve felöntjük az almaborral. Alufóliát teszünk a tetejére, valamint a római tál tetejére. Betesszük a még hideg sütőbe és begyújtjuk.
Lépés: 4
Nyolcvan-száz percig kb. 150-160 °C-on sütjük keverés nélkül. Mielőtt a bárányhús megpuhul, hozzátesszük a zöldbabot; ekkor már az alufólia nélkül, de a tál tetejét visszatéve szép barnára, készre sütjük.
Lépés: 5
Tálaláskor finomra vágott zöldpetrezselyemmel, körtepillangóval és héjában főtt burgonyával - lehet külön hagymás burgonyasaláta is - és felezett dióbéllel adjuk asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
659 kcal -
Fehérje
187 g -
Zsír
97 g -
Szénhidrát
111 g