Búzasör Békésszentandrásról

Beküldő : | 0 Komment | Dátum: 2015.július 21. | Kategória : Termékek

Napkincs

Hagyományos bajor típusú búzasört mutatott be a Szent András Sörfőzde.

A világ egyik legjobb élesztőjével készült Napkincs, Pekár Mihály, a Szent András Sörfőzde sörfőzőmesterének és Kelemen Ottó, a Házisörfőzők Nemzetközi Versenye Grand Prix díjasának koprodukciója.

A Napkincsben együtt van minden, ami egy jó búzasörhöz kell – a világ legjobb élesztője mellett benne van mindaz, amit a búza szimbolizál: a tradíció és a megújulás. A Szent András Sörfőzde új búzasöre a mindössze huszonéves Kelemen Ottó, a Házisörfőzők III.-ik Nemzetközi Versenyének Grand Prix díjasa és Pekár Mihály, a Szent András Sörfőzde több évtizedes tapasztalattal rendelkező sörfőzőmestere koprodukciójában készült hagyományos, bajor stílusú búzasör.

A Napkincs a világ egyik legjobb búzaélesztője, a WLP300 mellett búzamaláta, pilseni maláta, melanoidin maláta, valamint hallertau perle és magnum komlók felhasználásával készült.

A „Sol Invictus”, azaz „A legyőzhetetlen nap” jelmondattal bemutatott 4,9%-os alkoholfokú búzasört a Legfelsőbb Beeróságon kóstolhatta meg elsőként a sörbemutató közönsége.

„A koncepció az volt, hogy készítsünk egy olyan búzasört, ami újat mutat, ugyanakkor illeszkedik a békésszentandrási hagyományokhoz is. A receptúránkban az volt a csavar, hogy nincs benne csavar: így született meg ez a nagyon finom, egyszerű, de mégis tökéletes búzasör” – fogalmazott a bemutatón Kelemen Ottó. „A búzasör lelke az élesztő. Részben ennek is köszönhető, hogy a Napkincs olyan búzasör lett, amilyet a budapesti sörértő közönség korábban biztosan nem kóstolt”.

„A Szent András Sörfőzde folyamatosan kísérletezik. Amikor ebben a munkában fiatal kollégák kreativitása ötvöződik a békésszentandrási főzde hagyományaival, abból a tökéletességhez közelítő sörök születhetnek. Azt reméljük, a Napkincs is ilyen” – mondta Pekár Mihály, a Szent András Sörfőzde sörfőzőmestere az új búzasör bemutatóján.

A Szent András Sörfőzdéről

A Szent András Sörfőzde több mint 20 éve gyárt kiemelkedő minőségű magyar kisüzemi sörkülönlegességeket. A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse.

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Finlandia Midnight Breeze koktél
Finlandia Midnight Breeze koktél

Töltsük fel zúzott jéggel a poharat, és öntsük rá a hozzávalókat.

Close