Grillezett csirkemell
2013-08-22- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Grillezett csirkemell 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 30perc
Annak, aki még nem próbálkozott grillezéssel érdemes először csirkemellet sütnie, mert ezzel a husival nagyon könnyű bánni. A csirke hamar átsül, de könnyen kiszáradhat, de ha erre figyelünk ezen kívül semmi eget rengető nincs az elkészítésében.
Hozzávalók:
- 4 db egész csirkemell filé
- só
- bors
- fél citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2-3 csipet friss rozmaring
- olívaolaj
Elkészítés:
Lépés: 1
Először néhány evőkanál olíva olajból, a citromléből, a fokhagymából és a rozmaringból készítsünk páclevet, amelyben néhány óráig pihentessük a csirkemelleket.
Lépés: 2
A bepácolt húst sózzuk-borsozzuk, majd grillen, vagy grillserpenyőben (erős láng fölött) süssük ki. Erős hőkezelés mellett elegendő a csirkemellek mindkét oldalát 3-3 percig sütni, mert különben könnyen kiszáradhatnak.
Lépés: 3
Miután a csirkemell íze semleges, érdemes kreatívan fűszerezni, de figyeljünk arra, hogy ne használjunk sokféle fűszert, mert elnyomhatják egymás ízét.
Tipp:
A grillezett csirkemellet friss saláta mellé kínáljuk, de nagyon finom szendvicset is lehet belőle készíteni, de csíkokra vágva akár cézár salátába is tehetjük.
Átlag értékelés
(3.7 / 5)
7 ember értékelte ezt a receptet