Világörökség lehet a nápolyi pizza

Beküldő : | 0 Komment | Dátum: 2016.július 6. | Kategória : Közlemények

Nápolyi pizza

Az Ön kamrájában is ott vannak a tuti hozzávalók!

Tudta, hogy a nápolyi pizza a világörökség része lehet?

Az UNESCO jövő áprilisban dönt arról, hogy felkerülhet-e a speciális pizza készítési mód a világörökségi listára. Otthon is elkészíthető és nem is kell bonyolult hozzávalókat beszerezni.

Az olasz kormány szerint a nápolyi pizza komoly részét képezi az olasz identitásnak és kultúrának, illetve ez a tradicionális nápolyi pizza készítési módszer Olaszországot jelképezi a világ számára. Emellett persze fontosnak tartják megkülönböztetni a nápolyit az összes többi pizzától.

A TV Paprika most mutatja be azt a sorozatot, amelyben a brit testvérpár, James és Thom Elliot a nápolyi pizza hívei lettek, és végigjárták Olaszországot, hogy felkutassák a tökéletes receptet.

A legjobb eredményhez egy sor feltételnek teljesülnie kell. A pizzát eredetileg kifejezetten erre a célra épített, fatüzelésű kőkemencében sütik meg. A tésztához nem kell más, mint dupla nullás, nagyon finom liszt, friss, természetes élesztő, víz és tengeri só. A paradicsomszószhoz olasz paradicsomkonzervre, sóra és friss bazsalikomra, a feltéthez pedig mozzarellára, parmezánra, olívaolajra és friss bazsalikomlevélre van szükség.

Az Elliot fivérek „A legjobb pizzák nyomában” című műsorukban Nápoly és más olasz városok, tradicionális gasztronómiai büszkeségeit keresik és készítik is el.

TV Paprika logó

A sorozat minden hétköznap este fél tíztől látható a TV Paprika műsorán.

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Birsalmasajt pörkölt mogyoróval

A háziasszonyok többsége a birsalmára esküszik, de készíthető birskörtéből is finom sajt.

Close