A velős marhapofa nyert a Hilltop dombon

Beküldő : | 0 Komment | Dátum: 2013.október 29. | Kategória : Események

Hilltop Pörköltfőző Verseny

A velőből és marhapofából készült pörkölt nyerte a Hilltop első, hagyományőrző szándékkal megrendezett pörköltfőző versenyét Neszmélyen.

A Hilltop Borhotel & Étterem a múlt szombaton megrendezte az Első Szüreti Pörköltfőző Versenyt. A versenyre bárki nevezhetett, aki szereti a magyaros ízeket, a finom borokat, egyetlen kitétel volt csupán: a versenyzőknek az ételek elkészítéséhez bort is fel kellett használniuk. A családias hangulatú versenyen húsz csapat vett részt.

A zsűri tagjai Kamocsay Ákos, a Hilltop főborásza, Pogrányi Pál, Dunaszentmiklós polgármestere és Csatai Ferenc, mesterszakács, valamint Jakus József főkóstoló voltak, akik velős marhapofa pörköltet találták a legfinomabbnak. Ifj. Juhász István (Pityesz), a Dunaalmási Lovarda vezetőjének csapata egy karton Hilltop Irsai Olivért nyert az egyedi pörkölttel.

A csapat az étel elkészítési módját is elárulta:

A bográcsban zsíron hagymaágyat készítettünk, erre tettük a velős csontot, melyet köménnyel, mustármaggal, sóval, borssal ízesítve főztünk. Ezután következett az apróra vágott marhapofa, a paradicsommal és az apróra vágott zöldpaprika. Ezt lassú tűzön főztük tovább. A csontból kiütött velőt, a hússal együtt készre főztük.

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pink Passion koktél
Pink Passion koktél

A hozzávalókat keverjük össze turmixgépben (blender) jégkockákkal.

Close