Vári Nővérek: szenzációs sörerőművészek a Főzdefeszten

Beküldő : | 0 Komment | Dátum: 2015.június 8. | Kategória : Termékek

Szent András Sörfőzde logó

Soha nem látott mutatvánnyal érkezik a Szent András Sörfőzde a IX. Főzdefesztre.

Vári NővérekKét legendás sörerőművész, Kővári “Armando Ochoa” Gergő és Marosvári “Ogre” László Békésszentandráson a helyi társulattal, Pekár Mihály és Fabó Gergő sörfőzőkkel egy új, közös produkciót hozott létre, a készítők után Vári Nővérek névre keresztelt, 4,9%-os Summer Pale Ale-t maguk a vendég-főzőmesterek mutatják be a nagyérdeműnek a Főzdefeszten.

A hazai kisüzemi sörfőzdék seregszemléjére készült speciális Szent András főzetet két vérbeli gerillafőző neve fémjelzi: a különleges receptúrát Kővári “Armando Ochoa-Csakajósör” Gergő és Marosvári “Ogre” László dolgozta ki. A hagyományos sörkategóriák határait feszegető Szent András Sörfőzdében munkájukat a helyiek nagynevű és elismert mestere, Pekár Mihály és állandó segédje, Fabó Gergő támogatták szakmai mesterfogásokkal, tanácsokkal.

A közös produkció eredménye egy minden elemében könnyed, nyári sörélmény, amely azonban szakít például az IPA-k hagyományosan magas alkoholtartalmával, és egy lazábban csúszó, mégis az erre a kategóriára jellemző karakteres komlózottsággal rendelkezik.

A Vári Nővérekkel Békésszentandráson új kategória született, a Summer Pale Ale (SPA), amely 4,9%-os alkoholtartalmával igazi szezonsör a forró napokra is.

A szentandrásiak és a „Vári Nővérek” közös produkciójának hangulata az üveges változat címkéjén is visszaköszön, sőt a palackba is jutott egy jó nagy adag a két sörerőművész személyiségéből. Az idei Főzdefeszten Ogre és Armando egy egyszeri és megismételhetetlen mutatvánnyal tárja a nagyérdemű elé a Vári Nővéreket, ezért szombat délután mindenképp érdemes ellátogatni a Szent András Sörfőzde és Armando standjához, amely a hétvégén igazi sörcirkuszi poronddá változik.

A Szent András Sörfőzde

A Szent András Sörfőzde több mint 20 éve gyárt kiemelkedő minőségű magyar kisüzemi sörkülönlegességeket. A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse. A főzde meglehetősen erős és karakteresen komlós, illetve gyümölcsös söreinek utánozhatatlansága a hamisítatlan, lágy Szent András ízvilágban és a békésszentandrási víz meghatározó jellegében rejlik.

A főzde széles sörkínálatában a valódi gyümölccsel készült söröktől kezdve az erőteljes, közel 10 százalékos fekete sörökig minden megtalálható.

A kísérletező kedvű sörivóknak a Szent András Sörfőzde kötelező úti cél Békésszentandrás és Szarvas környékén, hiszen a főzde híres arról, hogy kategóriákat feszeget, és ebből pedig valódi sörkülönlegességek születnek.

További információk:

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rude Cosmopolitan koktél
Rude Cosmopolitan koktél

Elsőként készítsük el a pohár peremének sós díszítését (crustázását).

Close