Top 10 alkoholmentes koktél

Beküldő : | 0 Komment | Dátum: 2013.augusztus 23. | Kategória : Toplisták

Alkoholmentes koktélok

Ha koktélokra gondolunk, rögtön mindenkinek az alkoholos, és a legismertebb és leginkább kedvelt kevert italok (pl.: Martini, Bacardi, Mojito, Cuba Libre, Gin Tonic) változatai jutnak az eszébe, holott vannak azért jócskán olyan alkoholmentes változatok is, amelyek többnyire hölgyek és gyermekek részére lettek kitalálva. Mi ezekből szemezgettünk jópárat, és gyűjtöttük őket össze egy 10-es toplistában.

A koktélok megismeréséhez kattintson az ital nevére, és megnyílik alatta a részletek.

A 10 legismertebb és leginkább kedvelt alkoholmentes koktél nem rangsor szerint, hanem véletlenszerűen került megjelentetésre.

 • Virgin Mojito

  A Virgin Mojito nem titkoltan a méltán népszerű, Kubából származó Mojito koktélnak az alkoholmentes változata. Csupán annyi különbözteti meg az alkoholos alaprecepttől, hogy ennek készítése során nem használunk fel fehér rumot.

 • Virgin Margarita

  A Virgin Margarita a klasszikus tequila alapú Margarita koktélnak az alkoholmentes (virgin) változata. Készítése annyiban tér el az alkoholos változattól, hogy a narancslikőr helyett narancslé, a tequila helyett pedig szódavíz, vagy szénsavas ásványvíz kerül felhasználásra.

  Tipp:

  Az alkoholmentes változat esetében is elkészíthetjük a só crustát a pohár peremén, mellyel kissé dekoratívabbá tehetjük az italt.

 • Virgin Mary

  A Virgin Mary a leginkább a hölgyek körében oly népszerű fűszeres Bloody Mary koktélnak az alkoholmentes (virgin) változata. Az alkoholmentes kevert ital változatának elkészítése ugyan úgy történik, mint az alkoholos változata esetében, csak természetesen a „virgin” verziónál, kimarad a hozzávalók közül a vodka.

 • Virgin Pina Colada

  A Virgin Pina Colada a karibi hangulatot idéző Pina Colada koktélnak az alkoholmentes változata. A hurricane pohárban szervírozott italhoz csupán 3 hozzávalóra (kókusz szirup, tejszín, ananászlé), na meg persze tört jégre, és egy rázókehelyre (shaker) lesz szükségünk.

 • Virgin Sunrise (Sweet Sunrise)

  A Virgin Sunrise (más néven: No-Tequila Sunrise vagy Sweet Sunrise) koktélt a Tequila Sunrise koktél ihlette, amelyben természetes a tequila már nem szerepel. Helyette gyümölcslevek (áfonyalé és ananászlé), valamint Sprite kerül felhasználásra.

 • Virgin Sex on the Beach

  A gyümölcslevekből (narancslé, áfonyalé, őszibaracklé) és gránátalma (grenadine) szirupból készített Virgin Sex on the Beach koktél nem más, mint a Sex on the Beach koktél egyik alkoholmentes változta.

 • Safe Sex on the Beach

  A Safe Sex on the Beach koktélt szintén a Sex on the Beach koktél egyik alkoholmentes változatai között tartják számon. Csupán annyiban különbözik elődjétől (Virgin Sex on the Beach), hogy itt már nem kerül gránátalma szirup felhasználásra a koktél készítése során.

 • Shirley Temple

  A Shirley Temple az egyik leghíresebb alkoholmentes celeb koktél. Elkészítéséhez csak gyömbér üdítőre (ginger ale) és gránátalma szirupra lesz szükségünk, na meg egy koktélcseresznyére a díszítéshez.

 • Bora Bora

  A Bora Bora koktélt a Francia Polinéziában, Tahiti fővárosától 230 km-re található egzotikus Bora Bora sziget ihlette. Az alkoholmentes koktél elkészítéséhez egy dekoratív hurricane pohárra, shakerre vagy keverőpohárra, ananászlére, maracujalére, citromlére, gránátalma szirupra, na meg 6-8 db jégkockára, és a díszítéshez ananászcikkre és koktélcseresznyére, valamint a szervírozáshoz pedig, szívószálra lesz szükségünk.

 • Atomic Cat

  Az Atomic Cat (Atom Macska) az egyik legkönnyebben elkészíthető és megjegyezhető alkoholmentes kevert ital. Elkészítéséhez csupán narancslére és tonik üdítőre, na meg egy hosszú szárú kanálra (pl.: bárkanál) lesz szükségünk, a hozzávalók összekeveréséhez.

Amik kimaradtak a listából:

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sea Breeze koktél
Sea Breeze koktél

Öntsünk a hozzávalókat egy jégkockákkal teli hosszúitalos pohárba, és díszítsük a pohár szélét egy lime karikával.

Close