Tematikus programsorozat a török gasztronómia jegyében

Beküldő : | 0 Komment | Dátum: 2014.február 4. | Kategória : Események

Török kávéházi estek

Kíváncsi milyen volt a szultánok konyhája, milyen alapanyagokat vett át a magyar konyha a törökből, vagy hogyan vált Isztambul a világ egyik új gasztrofővárosává? Február 5-én, szerdán, a Török Kávéházi Esten a helye! “Az imám elájult – avagy a török gasztronómia titkai” című előadást ráadásul minibazár zárja a török bazárok forgatagára emlékeztető finomságokkal.

A tavaly szeptemberben megnyílt Yunus Emre Intézet arra vállalkozik, hogy februárban egy tematikus programsorozat keretében minél többet megismertessen a népszerű török konyha gazdag ízvilágáról, az ételek elkészítéséről, az ország gasztronómiai tradícióiról, és arról, mit és hogyan vett át a magyar konyha a törökből.

Találja meg a sokszínű események között a saját ízlésének megfelelő programot!

Azokkal akik már tudnak törökül, február 14-én, pénteken, egy Budapesten élő török séf osztja meg titkait a mesés kelet gazdag ízvilágáról a török kulturális központ által szervezett beszélgetésen. A törökül még nem beszélők pedig az ezt követő napon találkozhatnak a séffel egy főzőkurzus keretében, ahol az autentikus török ételek elkészítése során megtanulhatják hogyan készül például a „Szultán pudingja”.

Természetesen nem maradhat el februárban sem a Török Mozi Est, ahol a „Dinnyehéjból hajót készíteni” című filmet tekinthetik meg az érdeklődők.

Kipróbálná a kézügyességét? A február 22-i, szombati kerámia workshop lehetőséget biztosít arra, hogy saját maga készítsen török tálat vagy csempét, miközben többek közt megtudhatja milyen szerepet játszik egy nép életében a fazekasság.

A Török Intézet tematikus programsorozatát egy exkluzív vacsora zárja. Ha szeretne részt venni ezen a különleges eseményen, nyerje meg jegyét: kövesse a Yunus Emre Intézet és a BBC Good Food Facebook oldalát!

Bővebb információ a programokról:

  • Tóth Ágnes
  • Kulturális- és művészeti koordinátor
  • Cím: 1062 Budapest, Andrássy út 62.
  • Tel: (+36) 1 301 0034
  • Mobil: (+36) 30 546 9083
  • Email: agnes(kukac)yunusemrevakfi.com.tr
  • Web: http://yee.org.tr/macaristan-budapeste
Oszd meg ezt a bejegyzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Savanyú, tejszínes lencseleves
Savanyú, tejszínes lencseleves

A lencsét előző nap hideg vízbe áztatjuk. A felhasználás napján leszűrjük, átmossuk, és 1 liter hideg vízben feltesszük főni a szeletekre vágott húsos szalonnával, egy egész vöröshagymával, a fokhagymával és...

Close