Zöldborsóleves
2013-06-25- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Zöldborsóleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 28perc
Hozzávalók (leveshez):
- 5 dkg vaj
- 30 dkg zöldborsó
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- csipet petrezselyemzöld
- 1 evőkanál liszt
- csipet só
- 1 kávéskanál cukor
- 3 dl tejszín
Hozzávalók (vajas galuskához):
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 5 dkg vaj
- csipet só
- csipet petrezselyemzöld
Elkészítés:
Lépés: 1
A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd felforrósított vajon a zöldborsóval együtt pár percig pirítjuk. Mikor zsírjára pirult, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, majd belekeverjük a lisztet.
Lépés: 2
Sóval, cukorral ízesítjük, felengedjük tejszínnel, pár percig forraljuk, majd kb. 1 liter vizet hozzáadva, készre főzzük.
Lépés: 3
Közben elkészítjük a vajas galuskát: a tojás sárgáját vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, sóval ízesítjük, majd felverjük a tojás fehérjét, és azt is belekeverjük. Ha a leves már elkészült, a galuskát kicsi vágódeszkáról, kézzel beleszaggatjuk.
Lépés: 4
Friss, vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Átlag értékelés
(4.6 / 5)
23 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
462,6 kcal -
Fehérje
12,1 g -
Zsír
25,8 g -
Szénhidrát
45,4 g -
Rost
2,9 g